Fadderuka gav meg mange muligheter

Publisert: 04.08.2017 08:55 av Anniken Marie Hanssen

Sigrid Øberg studerer Bachelor i Internasjonal kommunikasjon. Hun deltok på Fadderuka i 2016 og anbefaler alle nye studenter å delta. Fadderuka er et veldig fint og nyttig opplegg som har gitt meg, som mange andre, muligheten til å møte nye mennesker og få litt bedre kjennskap til skolen.

Sigrid_Oberg_faddersak.jpg

Hva heter du, og kan du fortelle litt om deg selv? 

Sigrid Øberg, er 20 år, førsteårsstudent og studentrådsleder for avd. ØSS. 

Hvilket studiet går du på? 

Jeg studerer Bachelor i Internasjonal Kommunikasjon.

Hva fikk deg til å velge Høgskolen i Østfold? 

Helt ærlig var det litt tilfeldig. Jeg begynte som lærling i Halden, men da jeg slutta der etter 7 måneder var jeg ikke helt klar for å flytte fra byen helt enda. Da jeg fant studiet Internasjonal Kommunikasjon, som så ut til å være midt i blinken for meg, valgte jeg å fortsette her på Høgskolen. No regrets! 

Hva har det betydd for deg å være med på Fadderuka? 

Fadderuka er et veldig fint og nyttig opplegg som har gitt meg, som mange andre, muligheten til å møte nye mennesker og få litt bedre kjennskap til skolen. Jeg ble kjent med mange herlige folk jeg fortsatt har kontakt med, og det tror jeg er det som har betydd mest for meg.

Hva var det beste med Fadderuka? 

Det beste med fadderuka var at det var så mange sosiale aktiviteter man kunne være med på. Det å ha muligheten til å dra til Liseberg, være med på kick off og temafest, eller bare slappe av og bli kjent med faddergruppa di. Jeg er en veldig rastløs person, så det at det var noe som skjedde hele tiden var veldig greit for meg.

Vil du oppfordre nye studenter til å delta på Fadderuka? 

Det vil jeg absolutt! 

Hvorfor skal man være med på Fadderuka?

For meg er det sosiale veldig viktig for kvaliteten på skolegangen min. I fadderukene blir du tildelt en gruppe der flesteparten er fra klassen din og du får på en måte en tyvstart på å bli kjent med dem – for det er ikke alltid like lett å bli kjent med nye mennesker i et klasserom eller et stort auditorium. Fadderne dine er også veldig gode å ha, ikke bare denne uka, men resten av året. De har gått gjennom akkurat det du skal til å begynne på og har masse råd og kunnskap om hvordan man skal komme seg levende gjennom det.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

Delta aktivt i fadderuka, bli kjent med så mange som mulig. Ikke vær sjenert, alle er like ferske som deg og dere er alle ute etter det samme. 

Ta til deg alle tips og triks du får. Det som kanskje ikke høres så veldig nyttig eller spennende ut nå, vil gjerne være gull verdt senere i semestret. 

Engasjer deg! Meld deg inn i studentråd eller andre verv. Få et så innholdsrikt år som mulig, dette får du mye igjen for – både sosialt og kunnskapsmessig☺  

Annet man bør si om Fadderuka?

Det er vel ikke så mye annet å si enn: DELTA! Jeg hører rykter om at årets fadderuke blir kanonbraJ