Avdeling for helse og velferd

Høgskolens avdeling for helse og velferd er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og tilbyr bachelor, masterstudier, og videreutdanninger innenfor områder som sykepleie, vernepleie, barnevern, sosialt arbeid og velferd. Avdelingen har gode yrkesrettede utdanninger, med eget velutstyrt ferdighetssenter til bruk for studentene.– Grip sjansen og reis utenlands!

Publisert: 01.02.2017 11:25 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

UTVEKSLET TIL USA: Fatoumata Kuyateh tilbragte fire måneder på College i USA og anbefaler andre å gj

Lurer du på om du skal ta deler av studiet ditt i utlandet? Go for it, er oppfordringen fra Fatoumata og Hanna som tilbragte fire måneder i USA.

BILDETEKST: HS-student Fatoumata Kuyateh tilbragte fire måneder på College i USA og anbefaler gjerne andre å gjøre det samme. (Foto: Ann-Kristin Johansen)

Det var i siste semester av det andre året på studiet Arbeids- og velferdsfag at Fatoumata Kuyateh og Hanna Joleson valgte å reise bort fra Norge. I fire måneder byttet de ut hverdagen på Høgskolen i Østfold og Avdeling for helse- og sosialfag med et hektisk studieliv på Augsburg College i Minnesota, USA. Det har de ikke angret et minutt på.

– Det ble enda bedre enn vi hadde trodd, sier Fatoumata.

Begge jentene ønsket å oppleve noe nytt og annerledes og ville gjerne ta del i hverdagslivet i en annen kultur. Drømmene gikk i oppfyllelse som utvekslingsstudenter i USA.

– Muligheten til å studere utenlands er ikke noe man får mange ganger i livet, sier Hanna.

Jentene bodde på campus, men valgte å ikke bo i samme kollektiv.
– Vi ble kjent med mange. Det var et spennende og lærerikt opphold, forsikrer jentene.

Under USA-oppholdet studerte de fire fag og alle var relevante for studiet ved Høgskolen i Østfold. De to forteller om lange studiedager med hyppige innleveringer.

– Men det var det verdt. Hadde vi hatt muligheten til å bli lenger hadde vi gjerne gjort det, sier Fatoumata og Hanna.

utveksling.jpgTRIVDES "OVER THERE": HS-studentene Fatoumata Kuyateh (t.h.) og Hanna Joleson stortrivdes som studenter i USA. (Foto: Privat)

Får hjelp til å planlegge oppholdet

Denne uken arrangeres det internasjonale dager ved studiested Fredrikstad. De to helsefagstudentene sitter på stand i studieverkstedet tirsdag og onsdag for å besvare spørsmål fra medstudenter som vurderer å ta et opphold i utlandet. USA er bare ett av mange land som Avdeling for helse- og sosialfag har utvekslingsavtaler med.

Komplett oversikt over avdelings internasjonale nettverk finner du her.

Ved avdeling for ingeniørfag arrangeres det et informasjonsmøte om studier i utlandet torsdag 2. februar kl. 9:00-10:45 på S-401 og ved studiested Halden arrangeres det informasjonsmøte om studier i utlandet torsdag 2. februar kl. 14:00-15:00 i Auditorium 1.

I tillegg til informasjon fra Internasjonalt kontor vil studenter som allerede har utvekslet fortelle om sin erfaring.

Kristin Myhre som er internasjonal leder ved avdelingen, bistår studenter som ønsker hjelp til å planlegge et utvekslingsopphold. Hun oppfordrer studenter til å starte planleggingen så tidlig som mulig. Både med tanke på søknadsarbeidet og for å ha mulighet til å spare opp penger til utenlandsoppholdet.

– Det er også viktig at man får et godt faglig fundament før man reiser så man står sterkt rent faglig. Og det er viktig at man er klar over at det ikke er snakk om en ferie. Et studieopphold i utlandet betyr hardt arbeid, understreker Myhre som samtidig legger til:

– Men det er verdt det, gevinsten er stor. Man får blant annet et internasjonalt nettverk.

HiØ tilbyr reisestipend

Høgskolen i Østfold lyser også ut stipend à NOK 7.500 som du kan søke hvis du utveksler 3 måneder eller mer til en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet høstsemesteret 2017. Les mer om dette her.

Fatoumata og Hanna er glade for at de også fikk med seg deler av presidentvalget i USA.

– Det var spennende. Jeg føler at jeg har en helt annen forståelse for det politiske systemet der nå, sier Fatoumata.

Da to benyttet også muligheten til å reise litt rundt i USA på offisielle feriedager. Utenlandsoppholdet har gjort inntrykk på begge.

– Vi har opplevd så mye og vi er ikke de samme nå som da vi dro, forteller jentene.

Relevante sider om utveksling:

Mer om studier i utlandet – info fra internasjonalt kontor.
Reisebrev fra HiØ-studenter som har vært i utlandet
Informasjon om utveksling for IR-studenter