Avdeling for helse og velferd

Høgskolens avdeling for helse og velferd er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og tilbyr bachelor, masterstudier, og videreutdanninger innenfor områder som sykepleie, vernepleie, barnevern, sosialt arbeid og velferd. Avdelingen har gode yrkesrettede utdanninger, med eget velutstyrt ferdighetssenter til bruk for studentene.Keisersnitt på Kråkerøy

Publisert: 29.03.2017 14:30 av Bård Halvorsen

Topp moderne Ferdighetssenter: Høgskolen i Østfold tilbyr en rekke utdanninger i helse- og sosialfag. I dag tok sykepleierutdanningene i bruk sitt nye operasjonsbord i Fredrikstad.

FerdighetssenteretKeisersnittMM.jpg

Søker du mer informasjon om HiØs utdanninger i helse- og sosialfag? Da bør du vite at Høgskolen i Østfold har et topp moderne ferdighetssenter i Fredrikstad, utstyrt for å utdanne vernepleiere, sykepleiere, sosionomer med flere. (Foto: Inger Hjelmeland og Bård Halvorsen)

Ferdighetssenteret er populært blant høgskolens helse- og sosialfagstudenter!

I går øvde HiØs vernepleierstudenter på å bistå en ung jente med behov for hjelp.

I dag ble høgskolens nye operasjonsbord tatt i bruk ved et tenkt hastekeisersnitt.

NYTT OPERASJONSBORD INNVIET I DAG

– Operasjonsbordet er nettopp kommet til Høgskolen i Østfold, sier Inger Hjelmeland, som til daglig leder Ferdighetssenterets aktiviteter på Kråkerøy.

I dag ble det nye operasjonsbordet innviet ved at høgskolens videreutdanninger i anestesi- og operasjonssykepleie samarbeidet om et hastekeisersnitt.

OperasjonsbordInnvietMOBILFotoIngerHjelmeland.jpg
Her ser vi hvordan studentene løste oppgavene med Astrid Wevling og Egil Bekkhus som ansvarlige lærere. (Alle foto: Inger Hjelmeland, leder for Ferdighetssenteret)

AnestesisykepleierOperasjonsbord.jpg

Lærer og anestesisykepleier Thor-David Halstensen stiller her inn operasjonslampen i forkant.

VERNEPLEIE FOR «EMMA 12 ÅR»

I går øvde vernepleierstudentene på å gi «Emma» hjelp til påkledning, matlaging, tannpuss og rydding - en øvelse om trygghet, tillitt, kommunikasjon, med mer.

FerdighetssenteretLekMedBall.jpg

På fem ulike stasjoner skulle studentene hjelpe «Emma», som ble spilt av lærere, og som etterpå gav tilbakemeldinger sammen med medstudentene i gruppen.

VernepleierstudentLiseFalch.jpg

Vernepleierstudent Lise Falch hjelper her «Emma» med den daglige tannpussen, som ikke alltid er like motiverende å ta fatt på for en 12-åring med Down syndrom.

VernepleierstudentBekledningInstagram.jpg
Her fikk vernepleierstudentene følgende oppgave: "Du er ansatt som miljøarbeider i hjemmebaserte tjenester og i dag kommer du hjem til Emma og skal tilrettelegge for påkledning".

Aktuelle lenker:

Høgskolens helse- og sosialfagutdanninger

Alle studier ved Høgskolen i Østfold