Studiekatalog

Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin

Generelt om studiet

Er du kreativ og teknisk interessert? Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å styre produksjonsprosesser og til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og vanns.

Som ingeniørstudent ved HiØ vil du jobbe med spennende prosjekter på toppmoderne mekaniske verksteder og laboratorier. Undervisningen vil være basert på det siste innen forskning. Du vil blant annet lære deg å bruke 3D-modellering og simulering, lære om moderne produksjons-, automatiserings- og tilvirkningsteknikk. Du vil lære om og få dyp innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste. Konkrete prosjekter kan være utvikling av bil Shell Eco-marathon og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til lokalt næringsliv.

Studieprogrammet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Første og andre studieår studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og ingeniørfag som mekanikk, konstruksjonsfag og økonomi. Tredje studieår fordyper deg i utvalgte emner og fullfører en praktisk og teoretisk bacheloroppgave.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, TRESS her.

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien her.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1

Søkere som kan dokumentere ett av følgende kvalifiserer også for opptak:

  • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
  • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning, eller
  • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
  • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1.
Sist oppdatert: 18.12.2015 16:00

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan imidlertid ha egne opptakskrav. 

Yrkesmuligheter

Som ferdigutdannet maskiningeniør fra Høgskolen i Østfold har du en bred utdanning som er attraktiv for mange selskaper og bransjer, blant annet verkstedindustrien, prosessindustrien, ingeniør- og konsulentselskaper, produsenter og leverandører av utstyr, rederier, skipsverft og oljeselskaper.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år
Semesterstart
Høst 2016
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 012
Semesteravgift
NOK 600
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69215000 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk her før 15. april! right


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet