Studiekatalog

Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin

Generelt om studiet

Er du kreativ og teknisk interessert? Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å styre produksjonsprosesser og til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og vanns.

Som ingeniørstudent ved HiØ vil du jobbe med spennende prosjekter på toppmoderne mekaniske verksteder og laboratorier. Undervisningen vil være basert på det siste innen forskning. Du vil blant annet lære deg å bruke 3D-modellering og simulering, lære om moderne produksjons-, automatiserings- og tilvirkningsteknikk. Du vil lære om og få dyp innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste. Konkrete prosjekter kan være utvikling av bil www.formulastudent.com eller Shell Eco-marathon og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til lokalt næringsliv.

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Første og andre studieår studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og ingeniørfag som mekanikk, konstruksjonsfag og økonomi. Tredje studieår fordyper deg i utvalgte emner og fullfører en praktisk og teoretisk bacheloroppgave.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, TRESS her.

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien her.

Opptakskrav

Et av følgende:

  • generell studiekompetanse/realkompetanse og matematikk (R1+R2) og fysikk (FYS1), eller
  • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
  • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
  • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende matematikk (R1+R2) og fysikk (FYS1) eller
  • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning
Sist oppdatert: 12.12.2014 10:54

Videre utdanning

Etter fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag er det mulig å søke master- / sivilingeniørstudier (2 år) i inn- og utland. Innenfor Oslofjordalliansens teknologiutdanninger er det gitt en oversikt over relevante master- /sivilingeniørprogram man kan søke opptak til. Hvilke master-/sivilingeniørstudium du kan søke, avhenger av valgt studieretning innen bachelorutdanningen.

Yrkesmuligheter

Som ferdigutdannet maskiningeniør fra Høgskolen i Østfold har du en bred utdanning som er attraktiv for mange selskaper og bransjer, blant annet verkstedindustrien, prosessindustrien, ingeniør- og konsulentselskaper, produsenter og leverandører av utstyr, rederier, skipsverft og oljeselskaper.

Studiekvalitet

Hva synes studentene som tar dette studiet? Du kan se studentenes oppfatninger av studiekvalitet for dette studieprogrammet på Studiebarometeret sine nettsider.
(Kommer du til forsiden er det fordi studiet ikke var med i undersøkelsen i 2014)

Gå til Studiebarometeret for dette studiet

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år.
Semesterstart
Høst 2015
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 012
Semesteravgift
NOK 600

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Lisbeth Spondalen

Lisbeth Spondalen

Tlf
69215000 - Spør etter Lisbeth.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk her før 15. april! right


Søking åpner 1.februar.