Studiekatalog

Bedriftsøkonomi, årsstudium

Generelt om studiet

Næringslivet etterspør kandidater med god tall- og forretningsforståelse. Det gjør også organisasjonene og den offentlige forvaltningen. Årsstudiet i bedriftsøkonomi er derfor en smart investering for deg som ønsker et faglig grunnlag til å kunne forstå alle deler av en virksomhet, fra regnskap, ledelse og økonomi til markedsføring, HR og strategi.

Studiet er for deg som enten har en annen faglig bakgrunn, og ønsker å styrke din kompetanse innen økonomi og administrasjon, eller som ønsker et kortere alternativ til de lengre studiene innen økonomi. Får du mersmak på dette spennende fagområdet, kan det også være første steg på veien til en bachelor i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon.

Etter fullført studium vil du ha innsikt i nye økonomiske trender og betydningen av en god og etisk forretningsdrift. Du vil kunne forstå, lese og sette opp et regnskap, gjennomføre statistiske undersøkelser, lage enkle markedsplaner og jobbe med problemstillinger rundt samspillet mellom mennesker i en organisasjon.

Forkurs i matematikk for økonomistudenter
Det arrangeres forkurs i matematikk for økonomistudenter i uke 32: mandag 4. – fredag 8. august i tidsrommet 09.00 til 15.00.

I forkurset gjennomgås de tre første kapitlene i boka som benyttes i det obligatoriske emnet i første semester: SFB10711 Metodekurs 1: "Matematikk for økonomifag" av Dag Einar Sommervoll.

Forkurset anbefales sterkt for alle, men spesielt for studenter med annen matematikk enn S1 + S2 eller R1 + R2 fra videregående skole. Det er ingen påmelding til forkurset og plass til alle.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Sist oppdatert: 10.12.2013 20:20

Videre utdanning

Studenter som ønsker å fortsette mot en treårig bachelorgrad, etter fullført årsstudium kan søke om opptak på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon eller i regnskap og revisjon på andre årstrinnet.

Studiet kan også kombineres med andre fag ved høyskoler og universitet, og kan inngå i en bachelorgrad, eller kombineres med enkelte andre studieenheter til en fullverdig bachelorutdanning, dette i henhold til gjeldende studieplaner.

Yrkesmuligheter

Enten du er i en lederstilling, eller sikter mot en, vil årsstudiet gi deg viktig tilleggskompetanse til å jobbe med ledelse og administrasjon i private og offentlige organisasjoner.

Studieinfo

Studiepoeng
60
Varighet
Heltid, 1 år
Semesterstart
Høst 2014
Språk
Norsk
Studiested
Halden

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Karin Helene Anker Rasch

Karin Helene Anker Rasch

Tlf
69215000 - Spør etter Karin Helene.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk her! right