Studiekatalog

Bedriftsøkonomi, årsstudium

Generelt om studiet

Næringslivet etterspør kandidater med god tall- og forretningsforståelse. Det gjør også organisasjonene og den offentlige forvaltningen. Årsstudiet i bedriftsøkonomi er derfor en smart investering for deg som ønsker et faglig grunnlag til å kunne forstå flere deler av en virksomhet, fra regnskap, ledelse og økonomi til markedsføring, HR og strategi.

Studiet er for deg som enten har en annen faglig bakgrunn, og ønsker å styrke din kompetanse innen økonomi og administrasjon, eller som ønsker et kortere alternativ til de lengre studiene innen økonomi. Får du mersmak på dette spennende fagområdet, kan det også være første steg på veien til en bachelor i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon.

Etter fullført studium vil du kunne forstå, lese og sette opp et regnskap, gjennomføre statistiske undersøkelser, lage enkle markedsplaner og jobbe med problemstillinger rundt samspillet mellom mennesker i en organisasjon.

Matematikk er et viktig emne i studiets første semester og det anbefales at du har god tallforståelse og kompetanse i matematikk som tilsvarer S1+S2 eller R1 + R2 fra videregående skole. 

Forkurs i matematikk for økonomistudenter

Det arrangeres forkurs i matematikk for økonomistudenter. Nærmere informasjon om tidspunkt publiseres i juni 2015.

I forkurset gjennomgås de tre første kapitlene i boka som benyttes i det obligatoriske emnet i første semester: SFB10711 Metodekurs 1: "Matematikk for økonomifag" av Dag Einar Sommervoll.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Sist oppdatert: 12.12.2014 10:29

Videre utdanning

Studenter som ønsker å fortsette mot en treårig bachelorgrad etter fullført årsstudium kan søke om opptak på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon eller i regnskap og revisjon på andre årstrinnet.

Studiet kan også kombineres med andre fag ved høyskoler og universiteter, og kan inngå i en bachelorgrad.

Yrkesmuligheter

Enten du er i en lederstilling, eller sikter mot en, vil årsstudiet gi deg viktig tilleggskompetanse til å jobbe med ledelse og administrasjon i private og offentlige organisasjoner.

Studieinfo

Studiepoeng
60
Varighet
Heltid, 1 år
Semesterstart
Høst 2015
Språk
Norsk
Studiested
Halden
Studiekode
224.398

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Karin Helene Anker Rasch

Karin Helene Anker Rasch

Tlf
69215000 - Spør etter Karin Helene.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk her før 15. april! right


Søknadsfristen er 15. april.