Studiekatalog

Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien

Generelt om studiet

Er du kreativ og teknisk interessert? Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å styre produksjonsprosesser og til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, Y-veien, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og vanns.

Y-veien er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med yrkesutdanning. Som student gjennom Y-veien begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag og norsk første studieår.

Som ingeniørstudent ved HiØ vil du jobbe med spennende prosjekter på toppmoderne mekaniske verksteder og laboratorier. Undervisningen vil være basert på det siste innen forskning. Du vil blant annet lære deg å bruke 3D-modellering og simulering, lære om produksjon med bruk av roboter og få dyp innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste.

Konkrete prosjekter kan være utvikling av bil (www.formulastudent.com eller Shell Eco-marathon) og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til lokalt næringsliv.

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Første og andre studieår studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og ingeniørfag som mekanikk, konstruksjonsfag og økonomi. Tredje studieår fordyper deg i utvalgte emner og fullfører en praktisk og teoretisk bacheloroppgave.

Opptakskrav

Relevant fag- / svennebrev fra Reform 94 eller kunnskapsløftet,
For søkere med fagbrev uten lærlingetid er det i tillegg et krav om minimum 12 måneders relevant praksis.

Følgende fag- / svennebrev anses som relevante:

  • Fagbrev i mekaniske fag

Søkere med annet tilsvarende og relevant fagbrev, kan bli individuelt vurdert for opptak.

Sist oppdatert: 18.12.2014 12:17

Videre utdanning

Etter fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag er det mulig å søke master- / sivilingeniørstudier (2 år) i inn- og utland. Innenfor Oslofjordalliansens teknologiutdanninger er det gitt en oversikt over relevante master- /sivilingeniørprogram man kan søke opptak til. Hvilke master-/sivilingeniørstudium du kan søke, avhenger av valgt studieretning innen bachelorutdanningen.

Yrkesmuligheter

Som ferdigutdannet maskiningeniør fra HiØ har du en bred utdanning som er attraktiv for mange selskaper og bransjer, blant annet verkstedindustrien, prosessindustrien, ingeniør- og konsulentselskaper, produsenter og leverandører av utstyr, rederier, skipsverft og oljeselskaper.

Studiekvalitet

Hva synes studentene som tar dette studiet? Du kan se studentenes oppfatninger av studiekvalitet for dette studieprogrammet på Studiebarometeret sine nettsider.
(Kommer du til forsiden er det fordi studiet ikke var med i undersøkelsen i 2014)

Gå til Studiebarometeret for dette studiet

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år + sommerkurs
Semesterstart
Juni 2015
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 1002
Semesteravgift
NOK 600

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Lisbeth Spondalen

Lisbeth Spondalen

Tlf
69215000 - Spør etter Lisbeth.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk her! right


Søking åpner 1.februar.