Aktuelt

Bildet viser barneskoleelever og lærer i arbeid foran tavle i klasserom.
Publisert 22. sep. 2022 10:20

I det globaliserte kunnskapssamfunnet treng vi språkkompetanse meir enn nokon gong. Difor satsar Høgskolen i Østfold tungt på eit eige forskingsprogram innanfor utdanning, litteratur og språk.  

Kunnskapsministeren med ordrører i Indre Østfold, fire studenter og deler av høgskolens ledelse.
Publisert 22. sep. 2022 10:19

I forbindelse med oppstart av den planlagte desentraliserte sykepleierutdanningen i Indre Østfold kommune, gjestet ministeren både Kulturtorget i Mysen og høgskolens campus i Halden.

Foto av Strømtangen fyr med logoen for Fyrtårsverkstedet
Publisert 20. sep. 2022 16:00

Hvert år i uke 38 blir Strømtangen Fyr et ekte miljøfyrtårn. Da inviterer Høgskolen i Østfold, Miljøstiftelsen Elv og Hav og Visit Fredrikstad og Hvaler til diskusjoner i krysningsfeltet innovasjon, miljø og reiseliv. I år er det holdbart reiseliv, Oslofjordens utfordringer og naturrestaurering i praksis som er de viktige temaene vi legger på bordet.

Publisert 19. sep. 2022 08:44

Menn som lever i ufrivillig sølibat og eksplisitt bekjenner seg til kvinnehat – såkalte incels – har de senere årene samlet seg på digitale plattformer. Der dyrker de en offerrolle, samtidig som de uttrykker aggresjon overfor bestemte typer menn, kvinner generelt og feminister spesielt.

Publisert 8. sep. 2022 19:39

– Det er godt å se at resultatene fra studentundersøkelsen SHoT på landsbasis viser en nedgang i psykiske plager blant studentene siden pandemien. Likevel kommer det frem at en av tre har alvorlige psykiske plager, det er bekymringsfullt, sier prorektor for utdanning Annette Veberg Dahl ved Høgskolen i Østfold.

Bildet viser studentambassadører 2020
Publisert 30. aug. 2022 12:13

Seksjon for marked og kommunikasjon har hovedansvaret for markedsføringen av Høgskolen i Østfold (HiØ). Nå trenger vi flere med på laget og søker etter studentambassadører. Dette er en jobb som er lønnet og mulig å kombinere med studier og annen deltidsjobb.

Søknadsfrist 23. september!

Publisert 12. aug. 2022 11:37

At vaksiner inneholder en mikrochip eller gift, at korrupte samfunn med onde hensikter står bak og at vaksinen i seg selv kan føre til en rekke sykdommer, er noe av det som blir spredt av feilinformasjon om Covid-19 vaksinen i sosiale medier og som bidrar til mange ikke vil ta vaksine.

Bilder av studenter ved campus Fredrikstad, studiestart 2019.
Publisert 25. juli 2022 11:00

– Det er gledelig at vi har mange kvalifiserte søkere. Nå gleder vi oss til å ta imot studentene våre fysisk på campus og til en normal studiehverdag etter to år med pandemi, sier en fornøyd rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ved Høgskolen i Østfold.

Tallene fra årets opptak ble offentliggjort av Samordna opptak (SO) i dag.

Jo Ese, foran studiested Halden
Publisert 17. juli 2022 23:42

Det er med stor og dyp sorg og fortvilelse jeg har mottatt budskapet om at tidligere prorektor, førsteamanuensis i organisasjon og ledelse, Jo Ese har gått bort, bare 45 år gammel.