Aktuelt

Publisert 28. jan. 2022 15:08

Ledere i offentlige virksomheter bør beherske en rekke ferdigheter fordi sektoren har et spesielt ansvar overfor andre mennesker. I en fersk bok gir HiØ-forskere deg tips om hva som er viktig for å lykkes i lederrollen.

Publisert 28. jan. 2022 09:46

– Den pågående opptrappingen av konflikten mellom NATO-landene og Russland i forhold til Ukrainas skjebne er en påminnelse om hvor viktig og komplisert allianseproblematikken er og ikke minst hvor avgjørende allianser er i en verden hvor tillit og tillitsbygging har blitt en dyrebar vare.  Vår bok om allianser er ment som et viktig bidrag til samfunnsdebatten i den forbindelse, hvor tematikken belyses fra forskjellige vinkler, sier redaktør Franck Orban.

Publisert 21. des. 2021 19:06

I samarbeid med Virke kårer Ungt Entreprenørskap «Årets Entreprenørskapslærer 2021». Prisen går til den læreren som utmerker seg mest med entreprenørskap i skolen. Årets vinner er Matthew Lynch som er foreleser i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold.

Språkvitere Alexander K. Lykke og André Dannevig foran plakat.
Publisert 21. des. 2021 13:25

Alexander K. Lykke, førsteamanuensis ved Instituttet for språk, litteratur og kultur og spesialist i norrønt språk, har bidratt i den kjempepopulære serien "Beforeigners". I dette intervjuet forteller han om sine bidrag og hvordan du kan – og burde – bli en ekspert i norrønt du også.

Publisert 3. des. 2021 08:23

Inkludering handler om å være regnet med og bli sett. En studie fra Høgskolen i Østfold viser at knapt halvparten av bøkene i norske lærebøker for 5.–10. klassetrinn hadde med noe om funksjonshemning. 

Bildet viser to studenter som sitter ved et bord og utstyr til Bokstavøya. Foran på bordet foran dem ligger blant annet mange små papirparaplyer i forskjellige farger.
Publisert 25. nov. 2021 09:55

Bokstavøya - ordene som forsvant - er tittelen på et tverrfaglig, spennende og vellykket Storyline-opplegg om livsmestring som studenter i grunnskolelærerutdanningen for 1-7. trinn nylig gjennomførte.