HIØ kommer godt ut av Studiekvalitet.no sin undersøkelse

Publisert: 30.03.2012 08:50 av Tore Petter Engen

Allmennlærerutdanningen/grunnskolelærerutdanningene kommer godt ut av undersøkelsen gjennomført av studiekvalitet.no. Den får høy score på en rekke av kriteriene, og er på 6. plass nasjonalt. - Et tegn på at vi gjør ting riktig, sier Kjersti Berggraf Jacobsen, studieleder ved Avdeling for lærerutdanning.

Studiekvalitet.no

29. mars åpnet portalen www.studiekvalitet.no sine nettsider. Nettsiden er et samarbeid mellom Tekna, NHO, Nordea, Abelia, NCE Systems Engineering Kongsberg, Telenor, Microsoft, Aftenposten og Civita, og skal være en portal for å sammenligne studiekvaliteter ved ulike studieprogram ved forskjellige studiesteder i Norge.

I første omgang er det publisert informasjon om allmenlærerutdanningen/grunnskolelærerutdanningene ved Høgsolen i Østfold.

Utdanningen fikk følgende rangering:

(screenshot fra resultatene til lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold - studiekvalitet.no)

Hovedgrunnlaget for Studiekvalitet er en undersøkelse som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjort av kandidater med høyere grads eksamen et halvt år etter de ble uteksaminert fra sine læresteder. I tillegg viser siden informasjon fra Samordna opptak og Database for statistikk om høyere utdanning. Studiekvalitet ble opprettet i 2012. Nettstedets innhold vil oppdateres og utvides etter hvert som ny informasjon gjøres tilgjengelig.

Studiekvalitet er ikke en database i seg selv, men en nettportal som innhenter og sammenstiller data fra ulike databaser og statistikksystemer. Basert på disse dataene viser Studiekvalitet utvalgte indikatorer ut fra brukerens egne preferanser. Studiekvalitet samler tall fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) sin Kandidatundersøkelse, Samordna opptak (SO) og Database for statistikk om høyere utdanning (DBH).

Leder i tankesmien Cicita, Kristin Clemet, har stilt sprsmålet "Kan man måle kvalitet i utdanning og forskning?" i sin egen blog. Ikke overraskende er hun positiv til dette. Les mer i hennes blog her.

Les mer: