Utsatt søknadsfrist - Slik søker du!

Publisert: 10.04.2012 10:25 av Tore Petter Engen

Grunnet tekniske problemer i både lokalt og Samordna opptak er søknadsfristen utsatt til klokken 23:59 16. april 2012. Er du usikker på hvordan du går frem for å søke studier? Hva trenger du å sende av dokumentasjon osv innen fristen? Vi forsøker å klargjøre hva du som søker trenger å vite.

Slik søker du

Spørsmål rettes til opptakskontoret på telefon 69 21 50 32 eller epost: opptak@hiof.no.

Studier ved Høgskolen i Østfold har i hovedsak to forskjellige søknadsmetoder.

Hvor du skal søke kommer tydelig frem på den aktuelle beskrivelsen av studiet du er interessert i. Den aktuelle beskrivelsen finner du i studiekatalogen på nett.

Eks: Bachelor i ingeniørfag - elektro

Alle studier merket tydelig med lenker direkte til søknadsprosedyrene som gjelder for det aktuelle studiet. Er du usikker på studiet, nøl ikke med å ta kontakt med kontaktpersonen for ditt aktuelle studium. De vil  hjelpe deg med dine spørsmål.

Samordna opptak

Alle våre ordinære bachelorstudier og grunnutdanninger er søkbare i Samordna opptak. Samordna opptak håndterer alle ordinære opptak for alle høgskoler og universitet i Norge. Det viktigste du må tenke på før 15. april er å ha din egen MinID tilgjengelig. Den trenger du for å registrere din nettsøknad. Lurer du på noe rundt IDporten/MinID, se - nettsidene til Samordna opptak om MinID.

Les mer:

 

Lokalt opptak

Opptak til masterstudier, videreutdanninger og praktisk-pedagogisk utdanning, samt nærmere bestemmelser om opptak på realkompetanse, til studier med opptaksprøver og for spesielle ordninger for opptak til ingeniørutdanninger (TRES og Y-vei) skjer ved vårt lokale opptakskontor.

Alle søknader skal sendes inn via "Søknadsweb". Til dette trenger du fødselsnummer eller feidetilknytning. Utenlandske søkere kan registrere seg på annen måte.

Les mer:

Opptakskontoret ved Høgskolen i Østfold har telefon- og besøkstid alle hverdager mellom kl. 09.00 og 14.30 (mandager kl. 10-15).  Opptakskontoret holder til på studiested Halden (Remmen)

Du kan ringe opptakskontoret direkte på 69215032, evt. gjennom sentralbordet: 69 60 80 01. Vær oppmerksom på at det til tider kan være kø på telefon. Vi oppfordrer de som har spørsmål om opptakssøknaden sin, om å bruke e-post. Vi svarer daglig (hverdager) på e-poster sendt til opptak@hiof.no. Ved stor pågang, kan svartiden bli 2-3 dager.

Nytt om studier ved Høgskolen i Østfold

Her er noen av nyhetene:

Ved HiØ har studenter muligheter for å utveksle ved så og si alle fag. Les mer om studentutveksling her.

Aktuelle lenker