Jenter smartest i Østfold

Publisert: 27.04.2012 13:55 av Bård Halvorsen

Smart ungdom: Ungt Entreprenørskap har hatt messe på høgskolen vår for unge entreprenører fra hele Østfold. Fire jenter fra Mysen skole vant den gjeveste prisen. Dette for sine oppfinnelser av brannslukningsapparater i mer moderne design for hus og hytter.

Elever i 6. og 7. klasse fra 13 skoler i hele Østfold viste seg i dag fram på HiØ, studiested Halden.

Messe for unge entreprenører

Kjersti B. Jacobsen fra lærerutdanningen var den første til å gratulerer de glade vinnerne fra Mysen.

Her ser vi fra venstre Kjersti B. Jacobsen sammen med Kaja Granli, Ayaan Sugulle og Darin Hagi. (Foto: Bård Halvorsen)

– Deres flotte brannslukningsapparater er det ingen som vil gjemme bort, sa Kjersti da jurien avslørte vinnerlaget fra Mysen.

Flere smarte oppfinnelser

– Entreprenørskap er en viktig del av grunnskolelærerutdanningen, sier Kjersti til Høgskoleavisa.

Her en kort fotorapport fra den fine utstillingen til Ungt Entreprenørskap 27. april 2012:Martin fra Marker skole har vært med på å lage en smart "Autodyremater", hvor doseringen av tørrfor til ulike husdyr kan styres av en klokke.Marius Aanstad og Andreas Molstad Berg fra Mysen skole står sammen med Sebastian Gustavsen (ikke med på bildet) bak prosjekt "Team Gyrosykkel", som de har beskrevet på sin egen nettside.Fra Bergenhus skole i Rakkestad representerte disse dresskledde elevene "Sugerørhjelpen". Fra klasse 7b har Morten Graarud, Jan André Hegstad og Fredric Broen Grøttland laget et opplegg for at sugerør ikke skal flyte opp fra glass.

Aktuelle lenker:

Ungt Entreprenørskap, Østfold - Facebookgruppen

Ungt Entreprenørskap

Her er bildet av vinnerlaget fra Mysen med et lite knippe av sine "overtrekk" for de tradisjonelle røde brannslukningsapparatene. test