Studentprosjekter på nett

Publisert: 28.06.2007 10:35 av Bård Halvorsen

- Østfoldportalen er laget som en møteplass på nett for studenter og næringsliv, sier Jonas Bjørnstad og Geir-Thomas Ringen. Målet med deres prosjekt innen data og IT-ledelse er å fremme kontakt mellom HiØ-studenter og næringslivet i Østfold.

Østfoldportalen ble lansert da årets hovedprosjekt ble presentert av 3. årsstudentene ved Avdeling for informasjonsteknologi like før sommerferien.

Skjønt, ferie og ferie... ... etter siste eksamen har mange det travelt å komme ut i arbeid.

- Jeg begynner i ny jobb allerede i morgen, sier Jonas Bjørnstad fra Fredrikstad.
Siste studieår har Jonas utviklet Østfoldportalen sammen med Geir-Thomas Ringen fra Sarpsborg - slik utvikling med Halden kommune og næringslivskontoret ved HiØ på Remmen i Halden som oppdragsgiver.

Studenter + Næringsliv = Sant


På Østfoldportalen skal du kunne lese spennende beskrivelser av prosjekter som er utført av studenter ved Høgskolen i Østfold. Alt samlet - og lenket til - på ett sted.

• Østfoldportalen er det nettstedet hvor HiØ-studenter gis anledning til å markedsføre seg og sitt hovedprosjekt - ved at studentene selv kan legge inn beskrivelser av sine prosjekt på Østfoldportalen.

• Østfoldportalen har p.t. en samleside som lenker til 13 studentsider og deres ulike hovedprosjekter innen data- og ingeniørutdanninger. Prosjekter fra øvrige fagavdelinger vil også kunne legges til.

• Østfoldportalen er et prosjekt som skal videreføres og videreutvikles. Altfor lenge har gode studentprosjekter levd et kortvarig og anonymt liv på internett - avdelingsvis på ulike interne og eksterne servere.

Prosjekt som videreføres

Jonas Bjørnstad og Geir-Thomas Ringen har i sitt siste IT-semester programmert ferdig en publiseringsverktøy, laget instruksjonshefte og lagt til rette for at Østfoldportalen kan bli et brukervennlig verktøy og møteplass for hele HiØ og Østfold.

- Det gjenstår imidlertid lage en videre driftsplan og en god forside - hvor et utvalg av Østfoldportalens ulike studentprosjekter løftes opp og fram. Derfor er Østfoldportalen ennå ikke markedsført utad i noen særlig grad, sier Jonas og Geir-Thomas.

Nevnte studentduo fortjener imidlertid honnør for første bidrag i dette viktige pionerarbeidet.

Aktuelle lenker:
Østfoldportalens samleside for HiØ-studentenes hovedprosjekter
www.ostfoldportalen.no (kan også skrives med Ø for alle med nettlesere for nordiske særtegn)
Næringslivskontoret ved Høgskolen i Østfold, Halden (stengt i studentenes sommerferie)