Åpnet for scenekunst

Publisert: 10.01.2011 14:05 av Bård Halvorsen

De skal bli skuespillere og scenografer. De startet det 15. året til Akademi for scenekunst i helt nye lokaler. Og de var svært fornøyd da de fikk se Østfolds største Black Box første gang 10. januar 2011.

Mandag 10. januar var de på omvisning for første gang i de nyinnflytta lokalene til Akademi for scenekunst.

Høgskolens scenekunststudenter likte uten tvil det de så: De smilte og klappet hele veien!

WELCOME TO KRÅKERØY

Nedenfor ser du flere av Høgskoleavisas bilder fra åpningsdagen, da scenekunststudentene fikk en varm velkomst.Snø, sol og fint vintervær da HiØs scenekunsstudenter samlet seg første gang foran nybygget til Akademi for scenekunst.

Denne historiske samlingen markerer også at Høgskolen i Østfold nå er samlet på to studiesteder, i Halden og her i Fredrikstad.

Omvisningen mandag morgen startet ved hovedinngangen på Kråkerøy, hvor det var velkomstplakater og fakkelbokser.Det er et internasjonalt miljø ved Akademi for scenekunst - derfor denne velkomsthilsen på mange språk!

- Her har vi Østfolds største og fineste Black Box, sa Anne Berit Løland og høstet applaus.Black Box ved Høgskolen i Østfold er 300 kvadratmeter - og takhøyden er stor!

Rektor hilste studentene velkommen til nye lokaler og HiØs samlokalisering i Fredrikstad.– En drøm er blitt realisert. Og jeg er mer imponert over det jeg har fått se enn det jeg trodde var mulig da jeg så tegningene av den nye bygningen første gang, sa HiØs rektor Elin Nesje Vestli.

– Jeg både håper og tror de nye lokalene vil inspirere dere til mange ambisiøse prosjekter i det nye året, tilføyde rektor.

Dekan Steinar Hurrød fra ingeniørstudiene hilste de nye naboene velkommen på vegne av HiØs Avdeling for ingeniørfag og Avdeling for helse- og sosialfag.

– Nå blir vi nær 2.000 studenter samlet på campus. Det gir oss nye, store muligheter fremover, sa Steinar Hurrød.Bildet over: Akademiets administrative leder, Anne Berit Løland, fikk æren av åpne kakefesten sammen med Maia og Piet fra Danmark, Paolo fra Italia, Karen fra Colombia, m.fl.Marsipankaker med velkomsthilsen på engelsk og norsk fra Studentsamskipnaden i Østfold.

Anne Berit Løland takket i formiddag flere personer, som har vært sentrale i bygge- og flytteprosjektet:
– Jeg takker studentene, som var tålmodige i nedpakkingen før jul - og som nå skal være med på utpakkingen.
– Jeg takker vaktmester Jon for all hjelp, samt Ulf, Pea og Håkon for all hjelp med hovedprosjekt, detaljer og tekniske løsninger.
– Jeg takker høgskoledirektør Carl Morten Gjeldnes for at forhandlingene kom i mål og byggeprosjektet ble realisert.
– Jeg takker HiØs prosjektleder Bernt Evensen. Uten hans innsats, ville ikke utbyggingen kommet i mål på så kort tid.

– Jeg er så fornøyd, at jeg nesten har smilt konstant i to uker nå, sa Anne Berit.
Og Høgskoleavisa kan tilføye: Uten hennes innsats i mange år, og Værste´s investeringer på 40-50 millioner kroner, hadde nok nybygget aldri blitt realisert.

Fakta om den nye bygningen til Akademi for scenekunst
ved Høgskolen i Østfold, studiested Fredrikstad:

• Alle nye rom utgjør 2.600 kvadratmeter
• Black Box er 300 kvadramater
• Dansesalen er 250 kvadratmeter
• Teatersalen er 200 kvadratmeter
• Utbyggingen startet 1. mars 2010 og den nye bygningen ble overlevert fra hovedentreprenør NCC 17. desember 2010.

Den 9. juni 2011 blir det offisiell innvielse med gjester og åpningsforestilling i de nye lokalene til Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold.

Aktuell lenke:

Akademi for scenekunst