HiØs nye direktør

Publisert: 15.10.2008 07:00 av Bård Halvorsen

Som høgskoledirektør er Carl-Morten Gjeldnes (bildet) blitt øverste administrative leder for de 480 ansatte og 4000 studentene ved Høgskolen i Østfold.

Ny jobb + Nest best i Norge + En halv milliard på bok = Ei gyllen uke for vår nye sjef.

LES MER OM HØGSKOLEDIREKTØREN
– Jeg står allerede på e-postlista til høgskolens innebandygruppe, sier den "gamle" hockey- og bandyspilleren til Høgskoleavisa. Han er ung nok til å dra ned aldersgjennomsnittet blant HiØs ansatte.

FAKTA OM HØGSKOLEN I ØSTFOLD
  • Over 60 studier og videreutdanninger.
  • Ca 4000 studenter og 480 ansatte.
  • Campus i Halden, Sarpsborg og Fredrikstad.
  • Unike scenekunstutdanninger i Gamlebyen.
  • Åpner nytt høgskolesenter på Kråkerøy i 2010.


Visste du at...

  • 80 prosent av HiØ-studentene er fra Østfold.
  • 65 prosent av HiØ-studentene er kvinner
  • Gjennomsnittsalderen på ansatte er 49 år.


Studiesøkere se www.hiof.no/studier


BILDET: Carl Morten Gjeldnes blir leder for mange ved Høgskolen i Østfold.

Fra privat næringsliv til offentlig sektor


Den 1. oktober kom Carl-Morten Gjeldnes inn som et friskt pust i høgskolens ledelse. Ikke rekruttert fra egne rekker eller annen statlig utdanningsinstitusjon. Dog medbrakt en solid og spennende verktøykasse.

– Jeg er en bygutt fra Fredrikstad. Jeg har bodd 5-6 år i Trondheim, pluss 7-8 år i Oslo. Er gift med Elin og har to barn, Nora på 14 år og Sondre på 17 år.

Carl-Morten Gjeldnes ble sivilingeniør på NTH (nå NTNU). Han har tilleggsutdannelse innen ledelse, økonomi og ped.sem. Har jobbet 15 år for Det Norske Veritas og vært leder de siste 10 årene. Fra 2005 vært direktør for BI i Østfold.

SER MED SPENNING PÅ HØGSKOLENS SAMLING TIL TO STORE CAMPUS

– Jeg synes det er svært fascinerende å jobbe i kompetansemiljøer, hvor mange ledd må samvirke og koordinere aktiviteter for å oppnå gode resultater.
– Ved Høgskolen i Østfold er det viktig at samlokaliseringen i Fredrikstad blir en revitalisering for ingeniørutdanningen og utvikler et spennende samarbeid med helse- og sosialutdanningene, samt resten av høgskolens aktiviteter, sier Carl-Morten Gjeldnes. Og han tilføyer:

– Viktigheten av at alle samles bak god profilbygging er noe av det jeg bringer med meg. Både i Veritas og BI jobber man for logoen. Kontinuerlig kompetanseheving er mye av basis for det kvalitetsstempelet som Veritas har opparbeidet seg over år.

– Hva gjør Carl-Morten Gjeldnes når han ikke er på arbeid?

– De siste to årene som styreleder har det blitt veldig mye Fredrikstad Fotballklubb.

SPENNENDE UTVIKLING FREMOVER

I løpet av Carl-Mortens 7 år i FFK-styret har klubben rykket opp fra 2. divisjonsseier (etter å ha banket Kvik 7-0 på Fredrikstads gamle stadion) til plass i toppen av Eliteserien. FFK har fått ny stadion (vegg i vegg med HiØ på Kråkerøy), blitt cupmester i Norge og økt klubbens budsjetter fra 8 millioner til nærmere 100 millioner kroner.

Tilføyer vi at finansminister Kristin Halvorsen vil tildele over 400 millioner kroner i driftsramme for Høgskolen i Østfold i 2009, ser vi at Carl-Morten Gjeldnes får befatning med hvordan en halv milliard kroner kan brukes best mulig i vårt fylke neste år.

Andre bevilgninger i statsbudsjettet får også positiv betydning for HiØ og studentene:
Ny 4-felt E6 er snart klar i hele Østfold. Ny Kråkerøy-vei/bro påbegynnes neste år. Og overgangen fra tog til buss i Halden forenkles når ny transportterminal står klar.

BILDET UNDER:
Omgivelsene utenfor kontoret til høgskoledirektør Carl-Morten Gjeldnes og rektor har tidvis vært nærmere FFK-rød i høst. Området på andre siden av veien er for øvrig det samme som Halden kommune ønsker utviklet til en forskningspark og senter for ulik ekspertise.Da FFK flyttet stadion fra bysiden til Kråkerøy hadde klubben i høgskoledirektørens hjerte slagordet: "Gresset er grønnere på andre sida."

Og hva ligger på andre sida av Fredrikstad stadions to tribuner som vender mot syd og øst?

Jo, det nye Høgskolesenteret på Kråkerøy som Carl-Morten Gjeldnes skal innvie sammen med et nytt HiØ-kollegium i januar 2010.

Aktuelle lenker:
Om Høgskolen i Østfold
Presentasjon av Høgskolen i Østfold (PowerPoint)