Kommunikasjonsstudiet gav drømmejobben

Publisert: 16.03.2017 15:20 av Nina Skajaa Fredheim

Jeg heter Christine Engh Hansen, er 24 år og ble uteksaminert fra Høgskolen i Østfold i 2015. Siden det har jeg jobbet som Social Media Manager i MediaCom Norge.

Internasjonal-komm_student_Christine-Engh-Hansen.jpg

Allerede første året på Bachelorstudiet internasjonal kommunikasjon fikk jeg vite at det var mulig å få praksis i TVNorge, og den plassen skulle jeg ha! Etter to år startet endelig praksisen. Den første uken var litt nervepirrende, og jeg følte meg utrolig liten.

Heldigvis var det ei annen jente som også hadde praksis samtidig som meg, og vi lente oss på hverandre hvis det ble litt for mye innimellom.

Etter et par uker i praksis begynte ting å rulle. Jeg fikk mer å gjøre, og etterhvert hadde jeg ansvar for blant annet Facebooksiden til Kakekrigen og Snapchat-kontoen til TVNorge.

Jeg fikk prøvd meg på litt av hvert i løpet av de tre månedene jeg var der. Oversettelser, artikkelskriving, selge inn saker til journalister, community management, app-kommunikasjon, samt snappe kjendiser i bar overkropp... Og legge på litt ekstra penger på parkeringsbilletten til Espen Eckbo. Ikke med egne penger, altså!

Jeg fikk sansen for sosiale medier i løpet av praksisen, og det var starten på min nåværende karriere som Social Media Manager i MediaCom Norge. Jeg jobber med flere store merkevarer som TINE, Nespresso, Audi og Sony Mobile.

Arbeidsoppgavene er varierte, men kort fortalt går de ut på å skape og distribuere innhold i sosiale medier. En annen del av jobben er å være innholdsrådgiver for flere av kundene.

Det morsomme med historien (synes jeg) er at jeg søkte på denne stillingen siste dagen i praksis hos TVNorge, og bare noen få uker senere hadde jeg fått jobben. Det var kanskje meningen at det skulle skje, men jeg sier fortsatt at jeg hadde skikkelig flaks. Men en kollega av meg påpeker alltid at det ikke handler om flaks: Vi er bare veldig flinke. Så enkelt er det. Og det er kanskje så enkelt, men jeg er ikke så flink til å innrømme det.

Jeg elsker jobben min, og jeg er utrolig takknemlig for at en Bachelor i internasjonal kommunikasjon ga meg denne fantastiske muligheten.

Tekst av Christine Engh Hansen. Foto: Monica Jenssen.