Ny prorektor ved HiØ

Publisert: 18.05.2017 12:30 av Nina Skajaa Fredheim

Lars-Petter Jelsness-Jørgensen blir ny prorektor ved Høgskolen i Østfold fra 1. august.

Lars_petter_J_Jorgensen2048.jpg

– Jeg ser frem til å starte opp og gleder meg til å bli kjent med flere medarbeidere ved HiØ. Jeg håper jeg kan bli en synlig prorektor og at jeg kan bidra med å øke motivasjon og muligheter blant annet knyttet til forskning. Det skjer svært mye interessant ved HiØ, og jeg tror vi kan få mye spennende til i samarbeidet med eksterne aktører, sier den påtroppende prorektoren, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.

I følge Lars-Petter er det foreløpig litt for tidlig å si hvordan det komplette bildet vil se ut i forhold til ansvarsområder, men i stillingen som prorektor vil forskning være et viktig anliggende.

– Jeg tror det er viktig å vise at det vi holder på med på HiØ har betydning for andre enn oss selv som forskere, det være seg eksempler som samfunnet, elever/lærere, industrien, eller pasienter/brukere, sier han.

– For meg blir det også viktig å opprettholde mine egne nettverk og forskning, dels for ikke å tape akademisk terreng, men også fordi jeg mener det er avgjørende å bedrive forskning for å forstå og forhåpentlig løse fremtidige utfordringer. Jeg er videre opptatt av at studentene i større grad må ta del i det akademiske fellesskap, og jeg ser frem til å lære av gode miljøer hos oss, sier Lars-Petter.

Lars Petter er utdannet sykepleier, med hovedfag i klinisk sykepleievitenskap, doktorgrad i klinisk epidemiologi, samt utdanning i etnologi, helse- og sosialadministrasjon og forskningsveiledning/forskningsledelse. For tiden jobber han som professor i helsevitenskap ved Avdeling for helse-  og sosialfag.

Kort om Lars-Petter