Ny kontorbygning innviet

Publisert: 09.02.2018 15:25 av Bård Halvorsen

I dag var det offisiell innvielse av den nye kontorbygningen ved Høgskolen i Østfold. Bygningen, med plass til 50 ansatte, har er blitt til reist som en av verdens første heldigitale byggeprosjekter.

KontorbygningenInnviet.jpg

Snorklipping: Her ser vi Haldens varaordfører Anne-Kari Holm klippe snora til den nye bygningen, mellom høgskoledirektør Carl-Morten Gjeldnes og avdelingsdirektør Kjersti Sandvik fra Statsbygg.

– Denne utvidelsen er betydningsfull for Halden kommune og Høgskolen i Østfold. Høgskolen vil spille en viktig rolle for å få på plass forskning og utvikling med kvalitet i vår region, sa varaordfører Anne-Kari Holm.

I ettermiddag fikk hun og høgskolens øvrige gjester en omvisning i den nye kontorbygning ilag med Statsbygg, HiØ og entreprenørene.

Klokken 13 startet nøkkelseremonien med kunstneriske innslag, ledet an av tidligere musikkstudent ved HiØs lærerutdanning.

Fornyelse av høgskole i vekst

Høgskolen i Østfold har vokst betydelig de siste årene.

• I 2012 passerte Høgskolen i Østfold 60 studier, 5.000 studenter og 500 ansatte.

• I 2018 har Høgskolen i Østfold 100 studier, 7.000 studenter og 550 ansatte.

Derfor var gleden stor da den nye kontorbygningen C2 kunne tas i bruk for fullt i januar i år. 

I ettermiddag var mange samlet i høgskolens nye kontorfløy, som ligger over kantina. 

KunstnerIngaSundHofset.jpg

Her ser vi kunstneren Inga Sund Hofset, som har fått seks av sine havlige og blå malerier representert i høgskolens nyeste bygning.

Heldigitalt byggeprosjekt

Den 1016 kvadratmeter store bygningen har Veidekke satt opp for Statsbygg som et heldigitalt byggeprosjekt. Samarbeidet mellom håndverkerne blant hoved- og underentreprenører har foregått uten papir.

– Dermed har det blitt mindre feil, noe også håndverkerne har vært svært fornøyde med.

Like før jul i fjor flyttet de første HiØ-ansatte inn fra studiestedsadministrasjonen og barnehagelærerutdanningen i Halden.

De siste ukene er også to nye møterom ferdig innredet. Likeså er kunsten kommet på plass, formidlet og utvalgt av KORO (Kunst i offentlige rom).

Programmet for dagens åpning

Kl. 13.00 Velkomst. Musikalsk innslag ved Mats André Andersen og Fredrik Gudim Eriksen.

Nøkkelseremoni ved avdelingsdirektør Kjersti Sandvik, Statsbygg, stiller lokalene til disposisjon for Høgskolen i Østfold ved direktør Carl Morten Gjeldnes.

Tale ved varaordfører Anne-Kari Holm, Halden kommune.

Om kunstprosjektet ved Stine Arnet Høyem, kunstfaglig rådgiver, Kunst i offentlige rom (KORO), og kunstnerne Linda Lerseth og Inga Sund Hofset

Kl. 13.30 Snorklipping ved varaordfører Anne-Kari Holm, Halden kommune
Omvisning og servering av «åpningskake» i den nye kontorbygningen.