Designer stoff til barns beste

Publisert: 06.04.2018 14:30 av Bård Halvorsen

Anne Verene Andersen var ferdig utdannet ved Høgskolen i Østfold i 2014. I dag er hun tekstilingeniør som lager utstyr bl.a. for at små barn får en sikker transport.

Bildet viser Anna V. Andersen. Hun er tekstilingeniør hos Stokke AS.

KREATIV DESIGNER: – Studiet i industriell design gir et godt fundament for fremtidige jobber, sier Anne Verene Andersen, ansatt hos Stokke AS, som lager barnevogner, bæreseler, bilstoler, og tekstiler for barnerom. (Privat foto)

Tidligere student Anne Verene Andersen jobber som tekstilingeniør for Stokke AS, hvor hun blant annet har ansvar for spesifikasjon og godkjenning av miljøsertifiserte tekstiler, og at de har riktig kvalitet og struktur.

Et godt fundament for framtidige jobber

– Studiet i industriell design gir et godt fundament for fremtidige jobber. Nøyaktighet og kreative løsninger er viktig for å oppnå et optimalt produkt, og kombinasjonen av teoretiske og kreative fag gir et godt grunnlag for å løse oppgaver og tilegne seg ny kunnskap. Prosjektarbeid både individuelt og i grupper ga meg muligheten til å finne ut av hva jeg likte best å jobbe med og hva jeg var god på, sier Anne Verene Andersen.

Stokke AS distribuerer premium barnemøbler og utstyr over hele verden, og er spesielt kjent for Tripp Trapp-stolen. 

Når tok du bachelorgrad ved Høgskolen i Østfold?

– Jeg startet på TRESS 2011 og var ferdig utdannet høsten 2014. Fleksibelt studieopplegg gjorde at jeg tok et halvt år fødselspermisjon og fullførte et halvt å etter normert tid. 

Hva går jobben din ut på?

– Jeg jobber i prosjekt med mange andre dyktige folk. Som tekstilingeniør kommer jeg inn i prosjektene i sen konseptfase. Da er jeg med på overgangen til detaljering og realisering. Jeg har ansvar for å godkjenne komponenter der for eksempel kvalitet og farge allerede er bestemt og følge dette opp mot produsent. Jeg har ansvar for en del av den tekniske dokumentasjon, samt oppbygning av strukturer i interne systemer. 

– Det skjer stadig vekk endringer på produktene som er i produksjon, så spesifikasjoner må oppdateres og produkter kontrolleres og godkjennes. Alle produktene jeg jobber med er Øko-Tex sertifisert, det er min jobb å følge opp at strukturen til produktene er riktige. Ved produksjonsstart er det også min jobb å ha kommunikasjonen med produsent for å sikre riktig kvalitet, både via mail/bilder/videokonferanser og også besøk der de produktene lages.

– Vi er et stort team som utfyller hverandre, med samme mål om å lage de beste produkter. 

Hvilke egenskaper er viktige å ha i din jobb?

– Jeg mener det er viktig å være nøyaktig, kreativ og engasjert. Stokke AS er et stort firma med mange populære produkter, så når produksjon planlegges er det mye som må være riktig. Nøyaktighet og kreative løsninger er viktig for å oppnå et optimalt produkt. Det å være engasjert i jobben som skal gjøres er veldig viktig for meg. Da oppstår det glede, følelse av mestring og stolthet til de oppgavene og produktene som jeg jobber med. 

Har du et tips du vil dele med dem som ønsker seg en jobb som du har?

– Det stilles høye krav til kunnskap, så mitt tips er å like faget man velger å fordype seg i. Jeg mener også at praktisk erfaring i tillegg til teoretisk kunnskap gir en annen type forståelse for fag og min erfaring at man stiller sterkere i ansettelsesprosessen. 

Aktuelle lenker:

Studier ved Høgskolen i Østfold
Ingeniørutdanninger
Bachelor i industriell design