English version of this page

Tilgang hjemmefra

Når du er er utenfor campus, hjemme eller på reise, kan du, som student eller ansatt ved HiØ, få tilgang til databaser, e-bøker og artikler som biblioteket abonnerer på.

I oversikten Alle databaser eller listene på fagsidene, er mange av basene merket med en stjerne*. Hvis du bruker en av disse lenkene for å komme til databasen, kan du logge deg inn med ditt Feide passord. Når du har logget deg på, kan du åpne andre ressurser uten ny innlogging.

De databasene som ikke er merket med stjerne* er tilgjengelig for alle på internett og det er ikke nødvendig med passord.

En annen mulighet er å logge seg på HiØs nettverk ved hjelp av VPN.
VPN er en oppkobling til HiØs interne nettverk og kan brukes når du ikke er tilstede på skolen. Kobler du deg opp med VPN, gir det tilgang til tjenester som er forbeholdt studenter og ansatte. 
Informasjon om installasjon av VPN finner du her eller ta kontakt med IT-vakta på ditt studiested

For å få tilgang til databaser i abonnement via Helsebiblioteket, kan du som student ved HiØ  registrere deg som personlig bruker. Det gjelder databasene: AMED, British Nursing Index, EMBASE, Medline, OTseeker, Proquest, PsycARTICLES og PsycINFO.
Har du spørsmål om tilgang til databaser, ta kontakt med biblioteket på ditt studiested.
 

For fjernstudenter

Veiledninger på Youtube og Er du fjernstudent?

Henting og levering

Vi kan sende bøker til ditt lokale folkebibliotek i Østfold, og du kan også levere bøker lånt hos oss der, så returnerer de bøkene kostnadsfritt til oss.
Kopier av artikler du har bestilt sender vi til hjemmeadressen din, men bøker og annet materiale må hentes enten hos oss eller på ditt valgte bibliotek.

 

Hvordan låne?

  • Logg deg inn i Oria (innlogging øverst i høyre hjørne) 
  • Søk opp bøker, artikler og annet materiale. Video
  • Når du har funnet det du vil ha, klikk på "bestill dokument". Husk å fortelle oss hvor du vil hente dokumentet. (Fredrikstad eller Halden)
  • Du vil motta hentemelding på sms og e-post, med et hentenummer. 
  • Boka må hentes innen 3 dager. Hentefrist står på hentemeldingen. Du kan forlenge hentefristen ved å skrive eller ringe til oss. Du må ta kontakt med oss hvis du ønsker å hente boka ved et annet bibliotek i Østfold
    Telefon og e-postadresse finner du her. 
  • I biblioteket finner du dokumentet på hentehylla hvor hentenummereret står på en hvit lapp inne i dokumentet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert 10. apr. 2018 15:08 - Sist endret 24. apr. 2019 15:30