English version of this page

Om biblioteket

Åpningstider

Bibliotekets åpningstider
Spesielle åpningstider
Bruk av studentvakter

Alt om lån

Lånekort, lånetid og lån fra andre bibliotek. 

Kontakt biblioteket

Kontaktinformasjon til biblioteket og bibliotekets avdelinger i Fredrikstad og Halden 

Serviceerklæring

For studenter, ansatte  og eksterne.

Bibliotekets organisering

Oversikt over bibliotekets team og hva de gjør for deg. 

Aktuelt

 • Bilde fra Leganto Work Shop. Bilde av Grete og Anne-Lise. Nå blir arbeidet med pensumlister enklere! 12. mai 2022 15:03

  Et nytt pensumlistesystem fra studiestart 2022 er gode nyheter for både studenter og ansatte. Her kan du lese mer om hvorfor!

 • Interreg_WEB Åpen forskning på fremmarsj: Høgskolen i Østfold publiserer sitt første datasett 19. aug. 2021 13:58

  Med assistanse fra biblioteket ved Høgskolen i Østfold har Anna-Lena Kjøniksen, professor i ingeniørfag, publisert sitt første datasett via DataverseNO, som er et system for lagring og deling av forskningsdata. Dataene i datasettet, som består av værdata, er frembrakt i samarbeid med Bjørn Gitle Hauge, høgskolelektor ved Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn. Datasettet er åpent tilgjengelig for alle på nettet.

 • Illustrasjonbilde Hjelp til selvhjelp, bilde av leksikon og koronaviruset Hjelp til selvhjelp - veilednings-videoer 12. mars 2020 12:56

  Biblioteket har laget mange veilednings-videoer for selvhjelp til søking i databaser og referanseteknikk og annen hjelp.

Mer ...

Arrangement

 • 2 studenter som ser på en pc i biblioteket. Hvordan lykkes som student? 28. sep. 2022 17:00

  Hvordan være best mulig forberedt til studiehverdagen og eksamen? Dette arrangementet er for alle førsteårsstudenter på bachelorutdanningene på campus Fredrikstad.

  Denne kvelden kan du delta på flere workshops om hvordan lykkes på eksamen, hvordan mestre studiehverdagen, presentasjonsteknikk mm.

  Pga matbestilling er det bindende påmelding. Meld deg på her!

 • Illustrasjon av forskjellige elementer som til sammen utgjør "åpen forskning". Fagdag om åpen forskning 24. okt. 2022 10:00

  Åpen forskning handler om deling og tilgjengeliggjøring av vitenskapelig kunnskap, og noe som stadig en viktigere del av akademisk virksomhet. Ulike aktører som myndigheter, forskningsfinansiører og akademiske forlag stiller i en økende grad krav til forskere om å «åpne» ulike deler av forskningsprosessen. For å møte denne utviklingen arrangerer biblioteket en fagdag om åpen forskning, med fokus på datadeling og Open Access-publisering. Du er velkommen til å delta på hele eller deler av arrangementet.

 • logo-pausepraten 'Pausepraten: Live' (S2E2): Hvordan legge til rette for akademisk lesing som sosial praksis? 26. okt. 2022 11:30

  Læringsstøttesenteret inviterer til sesong 2 av 'Pausepraten: live' - et lunsjkonsept hvor vi tar pulsen på ulike undervisnings- og forskningsmiljøer med utgangspunkt i tematikk knyttet til læring og utdanning. Til den andre episoden (S2E2) i dette høstsemesteret har vi invitert Hilde Wågsås Afdal (LUSP). Arrangementet streames live via høgskolens Vimeo-portal, og blir publisert som podkast-episoder i etterkant. Absolutt alle er velkomne! Mer informasjon på 'Pausepraten:live'-nettressurs.

Mer ...