Digital tilgang til norske bøker

Studenter og ansatte ved HiØ kan bruke Feide-innlogging for å få digital tilgang til norske bøker, aviser og tidsskrift som er digitalisert hos Nasjonalbiblioteket og er registrert i NBs database bokhylla.no

Brukere må søke om tilgang via Nasjonalbiblioteket. Det gjør du på denne måten:
Gå inn på denne siden og logg deg på med Feide (se på høyre side). Etter pålogging vil du bli sendt til en side for innsending av søknaden.

NB! Du må velge Nasjonalbiblioteket Seksjon Publikumstjenesten, Utlånet som ditt bibliotek. Det er bare hvis du velger dette biblioteket at søknaden kan behandles.
Nasjonalbiblioteket behandler søknader fortløpende mellom kl. 9 og 19 (lørdager kl. 9–14). Du får e-post Nasjonalbiblioteket når tilgang er åpnet og du kan gå til www.bokhylla.no og søke etter bøker.

Hvis du ikke har fått tilgang innen 30 minutter etter at du søkte, kan du sende en e-post på veiledningen@nb.no. Tilgangen gis for 8 timer av gangen. Du må søke på nytt når disse 8 timene har gått.

Det har i perioder vært driftsproblemer, men nå ser det ut til å fungere bedre. Hvis du får feilmelding underveis, så prøv på nytt litt senere. Da er det sannsynligvis for mange som bruker tjenesten samtidig.

Publisert 31. mars 2020 10:57 - Sist endret 2. apr. 2020 12:55