Ny EndNote versjon ved HiØ

Til alle EndNote brukere. Nyeste versjon av EndNote ligger nå på nettsidene våre. Nyeste versjon er X9 eller 19

Bilde av logo Endnote 19

EndNote X9 logo

  1. Last ned EndNote her, veiledning ligger også her. 

  2. Hva er nytt i EndNote X9 Video fra Alfasoft
     

Nyheter i EndNote X9 (Utgitt 1. august 2018)

EndNote X9 har fått en rekke nye og forbedrede funksjoner for deling av din forskning og referanser med dine kolleger, oppdaterte stiler og nye referansetyper, o gen ny integrering med Web of Science for sitatrapporter og manuskriptmatching.

Gruppedeling

Gruppdeling gir deg nå muligheten til å dele grupper med referanser med dine kolleger direkte fra EndNote med enten kun lesetilgang eller lese- og skrivetilgang. La kollegaene komme direkte til det de kan ha bruk for, uten å måtte bla igjennom hele biblioteket ditt for å finne det som er relevant for dem.

Delingstillatelser

Nå har du muligheten til å velge om du vil dele et bibliotek med fulle lese- og skriverettigheter eller med kun lesetilgang. Du kan sette tilgangsrettighetene når du deler biblioteket og dersom du ønsker det kan du gi forskjellige brukere orskjellige rettigheter. Dermed kan du dele ditt bibliotek uten å bekymre deg for at dine kollegaer «roter det til».

Oppdaterte tidsskriftstiler

Dersom referanselisten din ikke er riktig formatert, risikerer du at artikkelen din blir avvist, selv før den har blitt fagvurdert. Med EndNote X9 får du oppdateringer til viktige stilarter som Chicago, AMA, MLA og APA. Nå kan du velge mellom over 7000 tidsskriftstiler for formatering av dine litteraturlister og sitater.

Nye referansetyper 

Når du legger til en ny referanse, kan du nå velge fra nye referansetyper fra listen over referansetyper i EndNote. Disse nye referansetypene inkluderer diskusjonsforum, TV-episode, sosiale medier og multimedieapplikasjoner. Du trenger ikke lenger å gjette eller lage dine egne referansetyper.

Web of Science integrasjon

Sitatrapporter

Sitatrapporter fra Web of Science hjelper deg med å identifisere hvilken innvirkning forskningen har på innen ditt fagfelt. Som forsker vil du vite om referansene du siterer er effektive og relevante. For å gjøre dette med X8 måtte du forlate EndNote og logge inn til Web of Science i stedet, noe som er tidkrevende og forstyrrer arbeidsflyten din. Med EndNote X9 kan du nå enkelt generere en sitatrapport fra Web of Science ved å velge en gruppe fra skrivebordet ditt. Utnytt Web of Science´ kjerneberegninger gjennom tilgang til sitatrapporter direkte fra EndNote X9.

Manuscript matcher 

Som forsker må du vite hvilke tidsskrifter som passer best for dine artikler, slik at du har størst mulig sjanse til å bli publisert. Mange fagfelt har hundrevis av forskjellige tidsskrifter, og det er vanskelig å velge hvem du skal sende artikkelen til. Med EndNote X9 kan du nå lage en liste over forslag på tidsskrifter som kan passe for artikkelen du skriver.

Les mer om nyhetene i EndNote X9 her: www.endnote.com/product-details

. . . . .

Publisert 3. sep. 2018 10:07 - Sist endret 15. aug. 2020 09:57