Aktuelt

Aktuelle saker

 • illustrasjonsbilde-nettside-1080x1485 Hvordan fungerer digital skranke? 6. okt. 2021 12:00

  Lurer du på hvordan du kan bruke "Digital skranke"? Vår nye video viser deg hvordan det fungerer, hilsen Biblioteket

 • Interreg_WEB Åpen forskning på fremmarsj: Høgskolen i Østfold publiserer sitt første datasett 19. aug. 2021 13:58

  Med assistanse fra biblioteket ved Høgskolen i Østfold har Anna-Lena Kjøniksen, professor i ingeniørfag, publisert sitt første datasett via DataverseNO, som er et system for lagring og deling av forskningsdata. Dataene i datasettet, som består av værdata, er frembrakt i samarbeid med Bjørn Gitle Hauge, høgskolelektor ved Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn. Datasettet er åpent tilgjengelig for alle på nettet.

 • Illustrasjonbilde Hjelp til selvhjelp, bilde av leksikon og koronaviruset Hjelp til selvhjelp - veilednings-videoer 12. mars 2020 12:56

  Biblioteket har laget mange veilednings-videoer for selvhjelp til søking i databaser og referanseteknikk og annen hjelp.

 • Helsebibliotekets logo HiØ mister tilgang til e-tidsskrifter fra APA og Proquest 20. feb. 2020 17:27

  Tidsskriftpakkene PsycArticles og Proquest Health Research Premium Collection blir ikke lenger tilgjengelig fra 1. mars. Årsaken er økonomiske utfordringer for Helsebiblioteket som driftes av Folkehelseinstituttet. Dette gjelder for alle norske UH-bibliotek

Arrangementer

 • Plakat for Open Access Week Open Access Week 2021 25. okt. 2021 10:00

  I anledning årets Open Access Week 25.-31. oktober inviterer flere norske fagbibliotek, i samarbeid med RDA Norway og ELIXIR Norway, til en rekke digitale foredrag knyttet til åpen vitenskap.

 • skottland AreaS-seminar: Hva er Skottlands nordiske identitet? 30. nov. 2021 11:30

  De siste 20 årene har Skottland gjennomgått store politiske endringer, noe som har ført til at skotsk nasjonal identitet og Skottlands framtid som nasjon har kommet i fokus. Skotsk nasjonal identitet har blitt et relevant spørsmål for både politikere og vanlige skotter som i økende grad utforsker sin identitet og tilhørighet. I denne søken etter tilhørighet utenfor Storbritannia, har Norden kommet i fokus som et alternativ, og dermed som en rollemodell for Skottland. Hva er grunnlaget til ideen om skottenes nordiske identitet og hvilke elementer kjennetegner den? I hvilken grad er den kultur- og historie basert, eller politisk konstruert? AreaS-medlem Laila Berg (Institutt for språk, litteratur og kultur) skriver sin doktoravhandling om hvordan skotsk nasjonal identitet er i ferd med å bli redefinert og finpusset til å understreke sin nordiske dimensjon.

  Arrangementet kan streames live her.