Aktuelle saker

Aktuelle nyhetsartikler fra avdelingene sine nettsider, FoU-grupper og prosjekter, samt Rektoratets blogg og Forskningsenhetens blogg blir feedet til denne siden. 

Publisert 28. sep. 2022 10:32

Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold arrangerte den 26. og 27. august NORDOM XVI, en nordisk konferanse med fokus på økonomisk teori og økonomisk idéhistorie.   

Bildet viser barneskoleelever og lærer i arbeid foran tavle i klasserom.
Publisert 22. sep. 2022 10:20

I det globaliserte kunnskapssamfunnet treng vi språkkompetanse meir enn nokon gong. Difor satsar Høgskolen i Østfold tungt på eit eige forskingsprogram innanfor utdanning, litteratur og språk.  

Kunnskapsministeren med ordrører i Indre Østfold, fire studenter og deler av høgskolens ledelse.
Publisert 22. sep. 2022 10:19

I forbindelse med oppstart av den planlagte desentraliserte sykepleierutdanningen i Indre Østfold kommune, gjestet ministeren både Kulturtorget i Mysen og høgskolens campus i Halden.

Foto av Strømtangen fyr med logoen for Fyrtårsverkstedet
Publisert 20. sep. 2022 16:00

Hvert år i uke 38 blir Strømtangen Fyr et ekte miljøfyrtårn. Da inviterer Høgskolen i Østfold, Miljøstiftelsen Elv og Hav og Visit Fredrikstad og Hvaler til diskusjoner i krysningsfeltet innovasjon, miljø og reiseliv. I år er det holdbart reiseliv, Oslofjordens utfordringer og naturrestaurering i praksis som er de viktige temaene vi legger på bordet.

Publisert 19. sep. 2022 08:44

Menn som lever i ufrivillig sølibat og eksplisitt bekjenner seg til kvinnehat – såkalte incels – har de senere årene samlet seg på digitale plattformer. Der dyrker de en offerrolle, samtidig som de uttrykker aggresjon overfor bestemte typer menn, kvinner generelt og feminister spesielt.

Publisert 14. sep. 2022 21:26

Omlag 40 pedagoger fra ulike pedagogiske arenaer møttes onsdag på campus i regi av prosjektet Kunnskapsmegling i likeverdige partner- og profesjonsfellesskap (KUPP). Dagen ble brukt i smågrupper der målet var å finne frem til ulike forsknings- og/eller utviklingsprosjekter i fellesskap, på tvers av fagmiljøer og organisasjoner. Utgangspunktet er en felles kompetanseutvikling og en nysgjerrighet på å utvikle nye former for samarbeid i partnerskap som en er en del av.

Publisert 8. sep. 2022 19:39

– Det er godt å se at resultatene fra studentundersøkelsen SHoT på landsbasis viser en nedgang i psykiske plager blant studentene siden pandemien. Likevel kommer det frem at en av tre har alvorlige psykiske plager, det er bekymringsfullt, sier prorektor for utdanning Annette Veberg Dahl ved Høgskolen i Østfold.

Bildet viser studentambassadører 2020
Publisert 30. aug. 2022 12:13

Seksjon for marked og kommunikasjon har hovedansvaret for markedsføringen av Høgskolen i Østfold (HiØ). Nå trenger vi flere med på laget og søker etter studentambassadører. Dette er en jobb som er lønnet og mulig å kombinere med studier og annen deltidsjobb.

Søknadsfrist 23. september!

Publisert 29. aug. 2022 14:56

Onsdag 8. juni deltok 16 lærere på spennende workshop om hvordan bruke VR i undervisningen. Det resulterte (bokstavelig talt) i virtuelle opp- og nedturer, blant annet til jordas indre og blomsters kronblader.