Aktuelle saker

Publisert 24. sep. 2020 14:58

Det er nå innført krav om hyppigere koronatesting for personer som jobber i Norge, men bor i rød region i Sverige eller annet EØS land og Sveits. Vi som arbeidsgiver må kunne dokumentere at medarbeider fra disse områdene tester seg jevnlig.

Er du bosatt i karantenepliktig region, må du lese og følge rutinen nedenfor.

Bildet viser undervisning i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold.
Publisert 24. sep. 2020 14:12

Denne uken er «Entreprenørskap i skolen» hovedtema for studentene som tar 4. året på lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold. I to dager får de faglig påfyll og inspirasjon, blant annet av Kathrine Tallis fra Ungt Entreprenørskap.

Publisert 21. sep. 2020 14:27

Innen kort tid vil du motta et spørreskjema med spørsmål om hvordan du opplever arbeidsmiljøet ditt. Bruk denne muligheten til å si ifra om hvordan du har det!

Publisert 21. sep. 2020 11:11

PODCAST: Er tiden for franske intellektuelle med internasjonalt renommé forbi? Denne ukens gjest i Frankrike forklart er sosiolog Magne Flemmen, en av landets fremste eksperter på Pierre Bourdieu.

Publisert 16. sep. 2020 15:07

Forskning viser at roboter som har sosiale funksjoner kan ha positive effekter, både når det gjelder psykisk og fysisk helse. Samtidig trekker en rekke forskere frem de etisk problematiske aspektene knyttet til redusert menneskelig kontakt og en opplevd mangel på verdighet og respekt.

Publisert 14. sep. 2020 15:27

PODCAST: Forholdet mellom Frankrike og USA omtales ofte som et komplisert kjærlighet-og-hat-forhold. Franskmenn har vært fascinert av den legendariske amerikanske optimisme og kreativitet, og av landets evne til gang på gang å gjenskape seg selv i vonde tider. Kulturen i USA har derimot fremstått som mindre sofistikert enn fransk kultur.

Bildecollage årets program
Publisert 11. sep. 2020 13:21

Den fantastiske hjernen vår er visstnok det organet vi vet minst om. Forskningsdagene 2020 setter hjernen i fokus og vi sparker derfor i gang årets festival med å bokbade en "hjerneforfatter". 

Studiested Fredrikstad
Publisert 10. sep. 2020 09:19

To ny studenter ved studiested Fredrikstad er bekreftet smittet med Covid-19. Studentene ble bekreftet smittet tirsdag 8. september og onsdag 9. september.