Aktuelle saker - Side 7

Published Jan. 17, 2020 2:33 PM

From Friday afternoon the public can experience the archaeological site Gjellestad online, and get to know more about what the archaeologist have discovered so far while investigating the recently discovered Viking ship and its surroundings.

Publisert 3. jan. 2020 10:00

Årets første utdanningsmesse arrangeres i lokalene til Høgskolen i Østfold tirsdag 7. og onsdag 8. januar. På åpningsdagen holder Andreas Wahl, kjent fra NRKs TV-serie «Folkeopplysningen», ett av de 36 åpne foredragene på messen.

Publisert 20. des. 2019 14:00

I 2021 tar Høgskolen i Østfold i bruk nye lokaler som nå er under oppføring ved siden av Smia i Fredrikstad. Den store nye bygningen vil i 3. etasje gi plass både til Idrettsmedisinsk testlaboratorium og et topp moderne Senter for simulering og innovasjon.

Bilde av førsteamanuensis Sabreen Selvik
Publisert 13. des. 2019 09:06

Førsteamanuensis Sabreen Selvik forsker på barns erfaringer med gjentatte opphold på krisesenter. Resultater fra forskning ble i slutten av november presentert på en regional samling for krisesentre i Midt-Norge. 

Published Dec. 5, 2019 10:50 AM

«Scenografi betyr å iscenesette, det er å skape et tomrom og presist definere en åpenhet eller å lage et potensiale hvor ting kan utvikle seg.», sa professor Serge von Arx da han deltok i en debatt om arkitektur i regi av NRK.

Publisert 4. des. 2019 15:24

Interessert i en kort men informativ innføring i sentrale politiske begreper og konsepter, samt diskusjon av dagsaktuelle spørsmål? Da er "Statsvitenskap og sånt" eller "SOS" en podcast for deg.

Publisert 4. des. 2019 14:35

Fredag 29. november ble det delte ut tre priser ved Høgskolen i Østfold. Forskningsprisen gikk til Anders Nordahl-Hansen, Utdanningskvalitetsprisen til Christian Heide og Formidlingsprisen gikk til Frode Haaland.

Publisert 1. des. 2019 18:04

KRONIKK: NATO-toppmøtet 3. og 4. desember skulle bli en ellevill feiring av Alliansens 70 års-jubileum. I stedet vil feststemningen rammes av kritikken som kom til uttrykk i november da den franske presidenten Emmanuel Macron i The Economist beskrev NATOs tilstand som «hjernedød». Et ureflektert og farlig utspill, ble det sagt fra flere hold. Men Macrons diagnose fortjener kanskje mer positiv oppmerksomhet hvis man vil at NATO skal ha en fremtid.