Aktuelle saker - Side 2

Bildet viser to IT-studenter foran høgskolens inngang i Halden.
Publisert 9. juni 2020 14:09

Barn og ungdom med interesse for teknologi inviteres til gratis digital samling på nett flere uker i sommer. Høgskolen i Østfolds Avdeling for informasjonsteknologi har utviklet et opplegg som kan falle i smak for alle deltakere i alderen 8 til 16 år. 

Published June 4, 2020 8:36 PM

A special day in special times. Today we virtually celebrated the graduation of all nine MA students that have been with us for the last two years. Congratulations!

Published May 27, 2020 7:27 PM

Welcome to artistic research fellow Ingvild Holm's digital Viva Voce (dispute) on June 10 at 12:00. In this public event, she will conclude her artistic research project Space Automatism by discussion and reflection with the assessment committee. Due to the current situation, the event will be live-streamed.

Publisert 25. mai 2020 09:02

PODKAST: Et spørsmål som ofte stilles i norske media er hvorfor det er så ofte streik i Frankrike. Det har vi i Frankrike Forklart tatt tak i! Vi har sett på de historiske røttene til den franske streike- og protest-tradisjonen og sorterte streiker og protestbølger som ha vært viktigst i fransk historie.

Published May 22, 2020 9:30 AM

May 22-May 24: Master student in Scenography Ingvild Isaksen presents her final MA project. A Space Journey is the first work in her overarching project Arkivet in which she is exploring alternative methods of documenting spaces through an embodying practice of scenography, negotiating awareness between our surroundings and our own bodies. Arkivet is a growing source of material generated from these methods.

Publisert 21. mai 2020 10:19

Nettsikkerhet er blitt en stor utfordring både for offentlig tjenesteyting, nasjonale sikkerhetsmyndigheter, men også for privatpersoner. Konsekvensene av et angrep kan få katastrofale følger. Høgskolen i Østfold skal lede et forskningsprosjekt som har fått 10 millioner i støtte fra Norges forskningsråd til å finne mer effektive måter å håndtere slike nettangrep på.

Publisert 19. mai 2020 10:28

Koronaviruset gjør at mange ansatte nå jobber hjemmefra. Nå er god selvledelse viktigere enn noen gang. Gjør det du trenger å gjøre for å lage en god hverdag for deg selv. Ikke ha dårlig samvittighet hvis du går deg en tur eller trenger å ta pauser for å få litt variasjon. Husk at du er sjef i eget liv. 

Published May 18, 2020 9:11 PM

A sharing of works by the first graduating class of masters in performance: Hanna Filomen Mjåvatn, Durga Bishwokarma, Linn Haldrup Lorenzen, Fernanda Branco, Inger-Reidun Olsen, Eva Tabita Jaunzemis

Publisert 18. mai 2020 10:42

PODKAST: Det tysk-franske paret har vært lite omtalt i norske medier under koronakrisen. Frankrike Forklart hadde lenge planlagt å ha en episode om  tyske-franske relasjoner i EU. Den skulle ta opp bakgrunnen for at et tett forhold mellom to tidligere fiender og europeiske stormakter kunne blomstre opp etter 1945. Koronakrisen forandret noe av dette.

Publisert 13. mai 2020 17:32

I forbindelse med den gradvise åpningen av høgskolen har vi justert den opprinnelige nettsiden vi hadde i forbindelse med koronasituasjonen. Denne siden inneholder informasjon gitt i forbindelse med gjennomføring av praksis, og reiseråd for våren 2020. For ny informasjon knyttet til sommer og høsten 2020, skal den ordinære nettsiden for koronasituasjonen benyttes.

Publisert 12. mai 2020 13:00

Vi er inne i en uvanlig og krevende tid. Ledelsen ved HiØ forstår at det kan være en utfordrende hverdag for dere som nå kombinerer arbeid med omsorg for barn som er hjemme fra barnehage og skole, og for dere som har tatt på dere oppgaver som dere vanligvis ikke gjør. Ansatte ved fagavdelingene og i administrasjonen har vist en enestående dugnadsånd og vilje til å finne gode løsninger på utfordringene vi står i.

Publisert 11. mai 2020 10:01

PODKAST: Endelig kommer den store dagen for franskmenn etter nesten to måneder med sanitær unntakstilstand og portforbud. 11. mai innledes en gradvis oppmykning av sikkerhetstiltakene. Unntakstilstanden vil vedvare i beste fall fram til 10. juli.