Gjesteforelesning om Open Access

Biblioteket og forskningsenheten har gleden av å invitere til gjesteforelesning om Open Access: Jan Erik Frantsvåg fra Universitetet i Tromsø kommer for å snakke om utviklingen av Open Access-publisering i lys av Plan S.

Bildemontasje som illustrerer åpen publisering

Jan Erik Frantsvåg har i mange år arbeidet både nasjonalt og internasjonalt med spørsmål knyttet til Open Access og er blant annet medlem av DOAJ Advisory Board og leder av styret for SPARC Europe

Det skjer mye i utviklingen mot Open Access akkurat nå:

  • Veileder til implementering av Plan S er nå ute på høring, og det er debatt med høy temperatur i forskningsmiljøene. Du kan følge med www.openaccess.no og på Khronos samleside for Plan S.
  • Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning - forhandler med de store forlagene om overgang fra abonnement til forfatterbetaling for det man publiserer. Les mer om forhandlingene her.
  • Det kommer et forslag om et nasjonalt vitenarkiv ganske snart.

Alt tyder på at det kan bli store endringer i akademisk publisering.

Vi håper derfor så mange som mulig vil benytte anledningen og høre Jan Erik Frantsvåg forelese om et hyperaktuelt tema for akademia. Vi ønsker velkommen til informasjon og diskusjon!

Publisert 12. des. 2018 12:04 - Sist endret 12. des. 2018 12:16