Kan musikk gjøre deg mer kreativ?

Forskere har sett på hvordan musikk kan hindre utvikling av Alzheimer og hvordan hjernen kan trenes på 30 dager. Forskere mener også at musikk utvikler hjernen, og da kan man kanskje utvikle den til å bli innovatør også?

Fotoillustrasjon: Colourox.com.

Gjennom mange år har forskere og praktikere forsøkt å forstå hvorfor noen mennesker blir innovatører og gründere. Evne til å være kreativ, tenke nytt og risikovilje er vel de mest sentrale egenskapene en innovatør må ha. De senere års forskning på hvordan hjernen påvirkes av musikk, aktualiserer behovet for å trekke musikk inn i innovasjonsforskningen også.

June Tolsby ved Høgskolen i Østfold vil sammen med gründer og rockemusiker Alexander Bull invitere publikum på en teoretisk og musikalsk reise som gir oversikt over hva innovasjon er, hvordan innovasjon kan gjøres med gode og uttestede metoder og hvordan musikk kan brukes som pedagogisk virkemiddel til å lære innovasjonsteori og metoder.

Foredragsholderne vil vise musikken sin positive påvirkningskraft, og hvordan dette i kombinasjon med moderne innovasjonsteori kan brukes til å fremme mer kreativitet og innovasjon.

Begge foredragsholdere har erfaring fra egen gründervirksomhet.

Førsteamanuensis June Tolsby underviser i innovasjon ved Høgskolen i Østfold.

June Tolsby har en dr. grad fra Aalborg Universitet innen kunnskapshøsting og produktutvikling. Hun har arbeidet med programvareutvikling, vært forsker, redaktør og foreleser i snart 30 år ved henholdsvis Østfoldforskning, Gyldendal forlag, Aalborg Universitet og OsloMet. Hun har publisert i flere internasjonale tidsskrifter og bøker. I tillegg er hun medeier i en turistvirksomhet. Hun underviser for tiden i fagene produktutvikling og tjenesteutvikling ved HiØ.

Alexander Bull har lang fartstid innen innovasjon, både som gründer av egne selskaper og som konsulent. Med oppstartserfaring fra USA, Øst-Europa, Finland og Norge vet han godt hvor skoen trykker for både små og store bedrifter i prosessen med å etablere og skalere nye virksomheter og inntektsstrømmer. I 2008 ble Alexander invitert til Brussel for å presentere sine erfaringer om innovasjon for Europakommisjonen, relatert til kommisjonens arbeid for å styrke gründerkultur i Europa. Som gitarist og vokalist i det prisvinnende norske rockebandet BULL har Alexander også grundig forståelse for hvordan et rockeband må operere og navigere på måter som er overraskende likt et oppstartsselskap.

Les mer om bandet på bullband.com

Alexander Bull på scenen. Foto: Privat.

Publisert 29. jan. 2019 14:17 - Sist endret 29. jan. 2019 15:26