Endelig tilslag på NFR-søknad(er!)

Høgskolen i Østfold fikk nylig tilslag på to søknader om eksternfinansiering fra Forskningsrådet etter en ekstra runde med bevilgninger. 

Joakim og Kristine 

Hvert år investerer fagansatte mangfoldige timer i søknader om eksternfinansiering av forskningsprosjekter. Flere av disse søknadene får svært gode evalueringer, men blir likevel ikke innvilget fordi det er en beinhard kamp om midlene. 

Flere av de 14 søknadene vi sendte til Forskningsrådets samlede frist i fjor fikk gode evalueringer, men INGEN ble innvilget. Det var nedslående for noen og enhver av de involverte i dette massive arbeidet.  

Nylig ble det bestemt at i "disse koronatider" skal det bevilges ytterligere midler til gode forskningsprosjekt. Søknadene som lå øverst i fjorårets avslag-bunke ble dermed vurdert på nytt. For HiØ var det svært forløsende. Vi fikk innvilget to prosjekt og bevilgning på over 20 millioner. 

Prosjektet med det beskrivende akronymet pARTiciPED skal styrke samarbeidet mellom kultur- og skolesektoren i Den Kulturelle Skolesekken og ledes av førsteamanuensis Kristine Høeg Karlsen fra LU. Med seg har hun Joakim Karlsen fra IT-avdelingen som bl.a. arbeidspakkeleder. Les mer om prosjektet på høgskolens nettsider HER

ACDICOM-prosjektet (Advancing Cyber Defence by Improved Communication of Recognized Cyber Threat Situations) skal ledet av professor Stefan Sütterlin ved HV. Denne søknaden fikk kun 6ere i NFRs evaluering. Det kvalifiserte til en plass øverst i HiØs bunke på 14 NFR-søknader. En meget velfortjent tildeling, med andre ord.  

Gratulerer så mye til prosjektlederne og øvrige involverte fagansatte med bevilgningene. Og en god klapp på skulderen til forskningsrådgiverne og økonomicontrollerne som også har jobbet mange timer med søknadene.  

Men! Det er nå det virkelige arbeidet begynner. Lykke til!

Professor Stefan Sütterlin i hyggelig passiar med professor Anders Nordahl-Hansen
Prosjektleder Stefan Sütterlin (t.h.) i hyggelig passiar med Anders Nordahl-Hansen :-) 

 

Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 16. mai 2020 11:23 - Sist endret 29. mai 2020 11:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.