Inntrykk fra den nasjonale forskerutdanningskonferansen

Den årlige, nasjonale forskerutdanningskonferansen ble i år arrangert av Høgskolen i Innlandet. Deltakerne fra HiØ var forberedt på en konferanse på Hamar, men alt ble flyttet over på Zoom rett før start. Her presenterer vi noen av inntrykkene fra konferansen.

Konferanse

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

På årets nasjonale forskerutdanningskonferanse inviterte Høgskolen i Innlandet til digital erfaringsutveksling og diskusjon om hvordan forskerutdanningene bør styrkes som følge av åpen forskning. Fra HiØ deltok forskningsdirektøren sammen med flere medarbeidere fra forskningsadministrasjonen og biblioteket.

På konferansens første dag hørte vi Alexander Refsum Jensenius fra RITMO, UiO åpne konferansen med å forklare hvorfor er åpen forskning bedre forskning.  Johannes Waage Løvhaug fra Forskningsrådet fortale om implementeringen av Forskningsrådets policy for åpen forskning og forskerutdanningene, og vi fikk overvære premieren på Open Science Toolbox ved Endre Aas fra HINN. Sistnevnte vil bli en nasjonal støttetjeneste for bibliotek, forskningsinstitusjoner og enkeltpersoner som planlegger, eller er i ferd med å bygge opp et tjenestetilbud innen åpen vitenskap, og skal fungere både som en informasjonskilde og et beslutningsstøtteverktøy i arbeidet med utvikling av disse tjenestene. 

Vi har deltatt på workshops innen forskningsadministrasjon og GDPR, sett nærmere på PhD on track som undervisningsressurs og lært mer om dataplanlegging i PhD-løp. Dette passer inn i kompetansehevingen forskningsadministrasjonen og biblioteket har holdt på med den siste tiden. Spesielt når det gjelder Åpen forskning jobber vi med å sikre kompetansen vi må ha for å kunne bistå forskerne framover, og da passet det fint at hovedtemaet for denne konferansen var erfaringsutveksling og diskusjon om hvordan forskerutdanningene bør styrkes som følge av åpen forskning. Vi fikk slått fast vi fokuserer på og er opptatt av de samme problemstillingene som de andre i sektoren, og at vi er på rett vei – klar til å bistå forskere og PhD-kandidatene våre i spørsmål knyttet til Åpen forskning. Det er bare å ta kontakt med oss dersom dere har spørsmål i forbindelse med dette. 

Av Heidi Bodal, Kjell Erik Johnsen, Torunn Skofsrud Boger
Publisert 3. sep. 2020 17:25 - Sist endret 3. sep. 2020 17:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.