Vår sentrale FoU-koordinator Kjell Ove Kjølaas blir pensjonist

I lang tid var Kjell Ove Kjølaas den eneste FoU-støtten på huset og ble kalt "den sentrale FoU-koordinatoren". I dag er det hans siste arbeidsdag ved HiØ før han blir pensjonist. Vi takker vår seniorrådgiver av, men gir ikke slipp helt enda.

Den sentrale FoU-koordinatoren

Etter å ha vært "the one and only" innen FoU-støtte i mange år, har Kjell Ove de senere år fått flere på lag. I dag kaller vi oss forskningsadministrasjonen. Det har sikkert vært litt rart for den ensomme ulven, men sikkert også nyttig og forhåpentligvis trivelig.

Kjell Ove har sin siste offisielle dag ved HiØ i dag før han trer over i pensjonistenes rekker. Så det er på sin plass med noen ord om bloggens far.

Jeg husker godt første gang jeg traff Kjell Ove. Det dukket opp en trønder fra sentraladministrasjonen på et FoU-utvalgsmøte ved avdeling for helse- og sosialfag i 2007. Hukommelse er ikke min sterkeste side, men jeg husker dette ganske godt fordi denne karen var veldig klar i talen da han diskuterte med bl.a. dekan Narten, han utfordret og oppfordret til mer og bedre forskning, han hadde en litt rocka T-skjorte på og han var morsom.

Etter dette har våre veier krysset hverandre inni mellom, men det neste klare øyeblikket jeg vil trekke frem fra min hukommelse er da jeg ble konstituert forskningsdirektør og dukket opp på kontoret til Kjell Ove for første gang som hans nye leder. Da spurte han meg "hvorfor i all verden (fritt oversatt fra trøndersk) jeg ville bli forskningsdirektør". Klar tale der, altså. Og fortsatt heftig T-skjorteføring. Se gjerne litt nærmere på bildekollasjen over, så skjønner dere hva jeg mener. 

 

Kunnskap og historie på vei ut

Et par år senere er vi nå en seksjon som teller fire forskningsrådgivere. Disse ble utfordret til å beskrive Kjell Ove med to ord hver. Her er disse presentert i en randomisert og anonymisert rekkefølge. Jeg har også bidratt.

Inkluderende.

Kunnskapsrik.

Blid.

Engasjert.

Velutviklet humoristisk sans.

Bra trønder-humor.

Tydelig.

God penn. 

Kjell Ove har bidratt med sin kunnskap og verdifulle historikk om arbeid med HiØ, og dette har vi nytt godt av i utviklingen av et bredere støtteapparat for FoU. Selv om han i siste periode har jobbet 40% og sier "god helg" på tirsdag for å erte oss andre som har tre dager igjen av uken, tar det ikke lang tid før han responderer på sporadiske e-poster når vi lurer på noe. At det er "helg" betyr ikke at seniorrådgiver Kjølaas er "skrudd av", tydeligvis.  Inkluderende og engasjert, altså. Stadig kommer nye forslag om hva vår seksjon burde gjøre mer av og annerledes.

Her er en beskrivelse fra en rådgiver som startet hos oss to dager før koronapandemien sendte oss hjem fra campus, og som skal ta over en del av Kjell Oves oppgaver:

"Jeg har ikke møt ham fysisk hehe, men fra det vi har snakket sammen så ser jeg at han er kjempeflink i jobben sin, veldig hjelpsom. Jeg kan spørre ham om alt og får svar i løpet av ti minutter. Han gir veldig konstruktive meldinger og jeg syns at han har lærertalent fordi jeg alltid forstår hva han mener når han forklarer meg ting 🙂"

Det er en god beskrivelse.

Bloggens far

Kjell Ove hev seg tidlig på bloggtrenden og opprettet denne bloggen "Hva skjer'a?". Formålet var, og er fortsatt, å informere forskningsinteresserte medarbeidere om aktuelle tema på en enkel og grei måte.  "Hva skjer'a?" har nesten 200 abonnenter som får varsler om nye innlegg. Er det høgskolens mest aktive og leste blogg, mon tro? 

Tidligere skrev Kjell Ove alle innleggene. Det handlet om mye rart som hadde en viss forbindelse til forskning. Nå bidrar alle i vår seksjon og flere fra biblioteket, men vi innrømmer gjerne at  Oves "snert" og gode penn er vanskelig å etterleve.

Titler som dette er typisk for Kjell Oves blogg-bidra: 

Skjeletter i skapet? Eller i hagen? Ring 112

Mye kan skje på et stevnemøte med en bibliotekar. 

Livsfarlig forskningsjuks

Gamle damer blir lykkerligere

 

Paparazzivirksomhet

Fotografering og bildebehandling er noe Kjell Ove trives med. Han dukker ofte opp med en lang linse og knipser i vei. Så da er det bare til å holde posituren og smile pent.

Paparazzi Kjølaas

På kvelden mistenker jeg at Kjell Ove har det litt gøy med bildene. Sjekk skjermdumpen fra min innboks under. Hvem kan finne på noe slikt? Jo, Kjell Ove. Skal forresten hilse fra rektor, Kjell Ove.  Han var sporty og ga meg samtykke til å publisere dette.

Publisert med samtykke fra rektor.

Lykke til som pensjonist

Vi har fått stablet en bra seksjon på beina, men er veldig glade for at Kjell Ove har signert en tilknytningsavtale med oss ut året. Da kan vi fortsatt spamme han med eposter når vi ønsker å spørre om noe.

Uansett, så ønsker vi deg alt godt som pensjonist. Du er en aktiv mann og fyller enkelt dagene med gjøremål. Husk at du har lovet å treffe oss for en avslutning når forholdene tillater det. Og du har en stående invitasjon til våre julesammenkomster på Begby. 

Stay safe at home, så lenge. Og spesielt i dag. Det kommer en blomsterhilsen på døra di fra HiØ.

Lykke til!

Hilsen dine kolleger i forskningsadministrasjonen, og sikker mange andre ved HiØ. 

Kommentarfeltet er åpent, folkens!

 

Publisert 29. mai 2020 08:37 - Sist endret 29. mai 2020 11:03

Takk for godt samarbeid i mange år, og lykke til med pensjonisttilværelsen!

Harald Holone - 29. mai 2020 13:39

Feil fotballag, men flott fyr! ;-) Flink fotograf og slepen innebandyspiller. Lykke til som pensjonist! Vi sees plutselig! :-)

Kjell Erik Johnsen - 2. juni 2020 10:18

Lykke til med pensjonisttilværelsen. Kanskje sees vi plutselig.

Geir Helge Sandsmark - 3. juni 2020 11:30

Takker for gode diskusjoner, spennende innspill og støtte med store og små prosjekt over mange år. Det at du alltid leter etter løsninger i samspill med andre har gjort det både lærerikt og krevende :-)

Gunnar Andersson - 3. juni 2020 13:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.