HiØ frister med besøk av egne forskere i lunsjpausen

Under forskningsdagene i september synliggjør Høgskolen i Østfold egen forskning ved å åpne opp for at eksterne kan bestille en forsker til lunsj.

Tilbyr forskerbesøk i lunsjen. (Bilde:Forskningsdagene)

Forskningsdagene 2018 arrangeres over hele landet 19.- 30. september og er en nasjonal festival i regi av Norges Forskningsråd. Målet med Forskningsdagene er blant annet skape forståelse for hva forskning er og få frem hva forskningsresultater betyr for oss og samfunnet. Tema varierer fra år til år, i 2018 handler det om «oppvekst».

En del av Høgskolen i Østfolds program under forskningsdagene er tilbudet "Bestill en forsker til lunsj". Ved alle våre avdelinger pågår det spennende forskning året rundt. Under Forskingsdagene i september får eksterne interessenter muligheten til å invitere en av våre forskere til sin arbeidsplass.
"I løpet av lunsjen kan du og dine kollegaer, helt gratis få faglig påfyll om noe som er relevant eller spennende for akkurat dere", heter det i invitasjonen som nå sendes ut via Høgskolens nettverk.

"Lunsj-menyen" er basert på konkrete innspill fra avdelingene. Foredragene kan bestilles av både bedrifter og mindre grupper. Tid og sted avtales direkte med foredragsholder.
Hele lunsj-menyen, mer om hvert tema og potensielle målgupper finner du på denne siden.

Spennende meny

Årets meny inneholder mange spennende temaer:
Førsteamanuensis ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag (ØSS), Mats Persson tilbyr et foredrag om hvordan støtte og motstand oppstår og endres når man gjennomfører sammenslåinger av organisasjoner. For de som er engasjert i ungdomstid og ungdomsspråk så tilbyr Annette Myre Jørgensen fra ØSS et eget foredrag om dette.

Blant forskere fra Avdeling for helse og velferd (HV) så kan høgskolelektor Bengt Morten Weinstøb by på et foredrag om utviklingen av barns rettigheter etter etableringen av FNs Barnekonvensjon fra 1989. Prodekan ved samme avdeling, Stefan Sütterlin fokuserer på ungdom med et foredrag om hvordan nyere hjerneforskning forklarer ungdommens atferd. Høgskolelektor Lars Rune Halvorsen foreleser gjerne om Frihet og ansvars(fraskrivelse) og hva som bør skolens oppdrag være når det kommer til dannelse og oppøving i å være menneske, i møte med mennesker med kognitive funksjonsnedsettelser.

På vegne av ingeniøravdelingen ved Høgskolen i Østfold tilbyr stipendiat Susana Garcia Felix om miljovennlig mørtel som sparer oppvarming/nedkjølingskostnader. Foredrag holdes på engelsk.

Vet du om noen som kan være i interessert i et lunsjbesøk så send dem gjerne lenken til denne siden!

Alle arrangementer i regi av Høgskolen i Østfold finner du her.

Mer om Forskningsdagene 2018 som en nasjonal festival og det landsdekkende programmet finner du på www.forskningsdagene.no

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 22. aug. 2018 13:35 - Sist endret 29. apr. 2019 11:15