Spennende innovasjonshelg

Publisert: 09.09.2014 12:55 av Aisa Therese Navarrete Fredh

19. til 21. september arrangeres det for aller første gang #JamIT ved Høgskolen i Østfold. #JamIT innbyr til en spennende helg og tre viktige elementer på innovasjonshelgen er tidspress, prototype og testing.

#JamIT for høgskolens studenter

Arrangementet har plass til 40 studenter og det er åpent for alle høgskolens studenter. Deltakerne vil få mulighet til å utvikle nye og bedre tjenester eller produkter basert på reelle brukerbehov, samt få innblikk i designmetoder og en annerledes tilnærming til nytenkning. Mentorer innen design, programmering og forretningsutvikling vil også bistå under #JamIT.

#JamIT arrangeres av Avdeling for informasjonsteknologi, og er et samarbeid med studentforeningen Enigma og NyVekst AS. Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2014 som i år er fra 17. til 27. september.

-Dette har jeg hatt lyst til å dra i gang siden jeg startet på høgskolen og jeg håper det blir en god faglig og sosial aktivitet som kan knytte tverrfaglige relasjoner. Det vil bli utdeling av premier og de beste studentprosjektene vil også få oppfølging og plass ved NyVekst AS, sier Beathe Due, dekan ved Avdeling for informasjonsteknologi.

MakerspaceEnigma2014w.jpg

Initiativtakere og samarbeidspartnere. Bak fra venstre: Beathe Due, Martin Eskerud, Per Edvard Volla, Isabel Vestli, Solveig Vitanza. Foran fra venstre: Nicolai Naglestad, Pernille Omberg. (Foto: Bård Halvorsen)

Beathe Due har også vært en av initiativtakerne bak Lyse Ideer - Stavangerregionen Youth Challenge. Et arrangement med flere likhetstrekk med #JamIT, hvor ungdom ble utfordret i en 48 timers workshop til å lage nye løsninger for fremtiden.

-Denne gangen vil utgangspunktet blir de tre FoU-satsningsområdene: IT4Green, IT4Living og IT4Learning, og det blir veldig spennende å se hva som blir resultatene! Vinnerne vil kåres av juryen som består av blant andre Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, avslutter Due.

#JamIT vil foregå på «Makerspace» og rom på IT-avdelingen.

Aktuelle lenker:

Les mer om #JamIT her

For påmelding klikk her

Se video fra liknende arrangement (Lyse Ideer)

Les mer om Forskningsdagene 2014 her