Forskerduellen: Inspirasjon på 5 minutter

Publisert: 23.09.2014 15:15 av Nina Skajaa Fredheim

ForskerduellenInspiriaMann654.jpg

Fire forskere fra Høgskolen i Østfold, Sykehuset i Østfold og Østfoldforskning, fikk 5 minutter på å vinne publikums hjerter.

(Bildet over: Konferansier under Forskerduellen, Lasse Fredriksen fra INSPIRIA, introduserte de fire forskerne. To og to til duell med fem minutter hver til disposisjon. VGS elever avgjorde duellen ved hjelp av mentometerknapper.)

Vil øke interessen for kunnskap

- Forskerduellen er ett av innslagene i Østfold under de nasjonale Forskningsdagene som varer ut neste uke, fortalte rektor ved Høgskolen i Østfold, Hans Blom.

Konseptet Forskerduellen er utviklet av Høgskolen i Østfold og INSPIRIA science center.

- Både Høgskolen i Østfold og INSPIRIA jobber for å øke interessen for kunnskap i regionen og å rekruttere unge til høyere utdanning. Hensikten med Forskerduellen er å vise at forskning og høyere utdanning faktisk er gøy. Derfor har vi valgt spesielt å invitere dere elever fra den videregående skole til å delta, forklarte rektor i sin tale før duellen startet.

Forsker fra sykehuset gikk av med seieren

VantForskerduellen_654.jpg

Sykehuset i Østfolds kandidat Kristin Kornelia Utne (bildet), gikk jublende av med seieren. Kristin er lege og forsker, med spesialisering i langtidskomplikasjoner som følge av blodpropp. I Forskerduellen snakket hun om komplikasjoner som kan oppstå i etterkant av en blodpropp, om nye behandlingsmetoder og om disse behandlingene kan gi færre plager.

Forskerduellanter654.jpg

(Alle forskerduellantene; fra venstre Aina Stensgård fra Østfoldforskning, Kristin K. Utne fra Sykehuset Østfold, Susanne Koch Stigberg fra HiØ og Trond Heitmann fra HiØ.)

Alle foto i saken: Bård Halvorsen, HiØ.

Aktuelle lenker:

forskerduell_654.jpg

Forskerduellen 2014 i Østfold er sponset av:

Forskerforbunder-logo.jpg

NCE_logo_share.jpg

tekna_logo.jpg

LogoNITO.jpg