Nysgjerrig professor

Publisert: 29.05.2015 13:50 av Nina Skajaa Fredheim

Lars_Petter_Jelsness_Jorgensen654.jpg

- Det er absolutt ingen 8–16 jobb å være professor, sier Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ved Høgskolen i Østfold i intervju på Sykepleien.no.

I artikkelen i Sykepleien sier Jelsness-Jørgensen følgende:

Å være professor med delt stilling mellom klinikk og høyskole er noe av det jeg virkelig liker med jobben­ min. Da får jeg kombinert det å drive under­visning av morgendagens helsepersonell med det å jobbe ute i klinikken og finne ut hvor skoen trykker for pasienter og pårørende.

 "Jeg mener bestemt at vi trenger forskning som er nær klinisk praksis. Det er da vi kan stille viktige forskningsspørsmål som kan gi kunnskap nettopp for at pasienter og pårørende skal få et bedre liv. Det er her noe av drivkraften min ligger."

Skal man bli en god professor, trengs det et stort faglig engasjement, god observasjonsevne slik at man kan stille relevante forskningsspørsmål, og ikke minst utholdenhet.

Det er absolutt ingen 8–16 jobb å være professor. Jeg skal ­veilede studenter, drive egenforskning, skrive vitenskapelige artikler og også skape synergi i forskningen gjennom internasjonalt samarbeid.

Les hele artikkelen på Sykepleien sine nettsider.