Ny bok om læring i skolen

Publisert: 20.01.2017 11:30 av Bård Halvorsen

Ansatte ved Høgskolen i Østfold har produsert boka «Støtte til læring i skolen» i samarbeid med Masaryk University i Tsjekkia.

På bildet ser vi fra venstre Bohumira Lazarova, vår norsk/tsjekkisketalende sekretær Klara Zaleska,

KONFERANSE I PRAHA: På bildet ser vi fra venstre Bohumira Lazarova, vår norsk/tsjekkisketalende sekretær Klara Zaleska, samt medforfatterne Dag Sørmo og Roger Sträng fra Høgskolen i Østfold.

– I forbindelse med vårt Norway Grant-prosjekt med Masaryk University, Brno, Tsjekkia, har vi produsert boka «Støtte til læring i skolen», sier Dag Sørmo, fra Avdeling for lærerutdanning.

BOKA UTGITT PÅ TRE SPRÅK

Boka er utgitt på tre språk og er tilgjengelig på høgskolens bibliotek eller ved henvendelse til forfatterne. 

– Det har vært en til dels krevende oppgave å utgi på tre språk samtidig, men for deltakerne i prosjektet har det vært lærerikt å kunne samarbeide med et universitet i Tsjekkia, forteller Roger Sträng.

– Vi har svært ulike utfordringer og har arbeidet mye med å utvikle forståelse for ulikhetene i skolesystemene og utveksle erfaringer rundt læringsprosesser knyttet til refleksjon.

– Samtidig har det bidratt til å styrke samarbeidet og nettverket mellom institusjonene, ikke minst fordi prosjektet har bundet oss sammen i et interessant nettverk med utveksling av ideer mot praksisfeltet både for skole og høyere utdanning, tilføyer Dag Sørmo. Han og Roger Sträng deltok 7. desember 2016 på en Closing Conference for Norway Grant i Praha. Nå er prosjektet avsluttet i denne runden.

– Vi ser fram til flere samarbeidsprosjekter. 

Boka ble produsert og trykket ved Masaryk University, Brno.