Formes nasjonal identitet av språk og verdier?

Publisert: 25.09.2017 15:25 av Nina Skajaa Fredheim

FORSKNINGSDAGENE. Nasjonal identitet formes og endres av språk i samklang med kultur, litteratur, politikk og historie. Denne samklangen er forskjellig i forskjellige land og til forskjellige tider. Forskere ved høyskolen har ledet et internasjonalt prosjekt om hvordan nasjonal identitet best kan analyseres ved å trekke veksler på forskjellige fag og fagtradisjoner.

FranckOrbanSigmundKvam.jpg

INVITERER TIL FOREDRAG I BIBLIOTEKET PÅ REMMEN: Franck Orban, leder av forskergruppen Areas, til venstre, og Sigmuns Kvam, leder av forskergruppen TiK. Foto: HiØ.

Dette vil publikum få vite mer om på gjennom presentasjonene i biblioteket ved studiested Halden 26. september.

En diskusjon rundt “Language and Nation; Crossroads and Connections” i regi av forskergruppene AreaS og Tekst i kontekts (TiK).

Program:

11.30-11.50: presentasjon av forskergruppene TiK og AreaS + bokpresentasjon ved Sigmund Kvam.

11.50-12.05: Nasjonal Front og lepéno-gaullismen etter presidentvalget i Frankrike: fortsatt veien å gå?

Krefter innad i det høyreekstreme partiet Nasjonal Front har de siste årene utnyttet arven etter gaullismen for å normalisere partiet og fremstille det som den eneste løsningen for et kriserammet Frankrike. En slik "verdikapring" fra en politisk fløy som prøvde flere ganger å drepe de Gaulle, hvis den kan virke paradoksal, er likevel logisk. Gaullismen spiller fremdeles en unik rolle i måten franskmenn opplever og definerer Frankrike som nasjon. Presidentvalget i år viste likevel at en slik taktikk har klare grenser.

Innlegg ved Franck Orban

12.05-12.20: Brexit narratives - what happened during the referendum and how are these narratives shaping the negotiations? ved John Todd

12.20-12.35: Språk, nasjon og identitet i to romaner fra Québec ved Guri Barstad

12.35-12.50: DDR – fra tysk til sosialistisk identitet? ved Sigmund Kvam

12.50-13.00: Spørsmål & svar

Arrangementet er endel av Forskningsdagene ved Høgskolen i Østfold.

hiof-forskningsdagene-banner-600x100.jpg