Frokostseminar: Microplast i havområdene

Mikroplast i havområdene får stadig større oppmerksomhet. Teknas fagråd i Østfold inviterer til frokostseminar om virkningene, kildene og løsningene for å redusere microplastforurensningen.

Fotoillustrasjon: Colourbox.com.

Forskningsdagene er en nasjonal festival som hvert år arrangeres i regi av Forskningsrådet. Fra 19. til og med 30. september gjennomføres det over 1000 arrangementer over hele landet.

Frokostseminaret i Fredrikstad, som er ett av disse arrangementene, tar for seg microplast i havområdene. Seminaret gjennomføres i samarbeid med Høgskolen i Østfold, koordinator for forskningsdagene i Østfold og Østfoldforskning.

Østfoldforskning har flere forskere som ligger langt framme innenfor plastforurensning, herunder; belastning på miljø, nedbrytning av ulike plasttyper, emballasjereduserende tiltak, gjenvinning og livsløpsanalyser. Gjennom seminaret vil de dele sin kunnskap og forskningsresultater med oss.

Arrangementet er åpent for alle fagmiljøer: Lærere og elever i videregående skole, studenter og ansatte ved Høgskolen i Østfold og andre.

Det blir servert en enkel frokost.

Hvorfor fokus på plast og microplast?

I følge FN estimeres det at det hvert år dør én million sjøfugl og hundretusenvis av andre sjødyr på grunn av plastforurensningen av havet. Hver dag skylles 22 000 tonn plast ut i verdenshavene. Denne plasten forsvinner ikke. Den slites derimot ned til mindre og mindre partikler, som til slutt blir små plastpartikler som fisk og andre organismer i havet tror er mat. Hvis vi ikke får satt en stopper for plastforurensningen av våre hav, vil det være mer plast enn fisk i havet i 2050.

Les mer om Forskingsdagene 2018 her

For fullstendig program og påmleding til frokostseminaret klikk her

Publisert 20. aug. 2018 09:42 - Sist endret 29. apr. 2019 11:15