Forskningsdagene 2023

Logo Forskningsdagene

Forskningsdagene 20. september - 1.oktober er en årlig, nasjonal forskningsfestival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter. Tema for årets dager er ENERGI. 

I tillegg til programmet under, har vi år kampanjen "Visste du at" der du ved hjelp av en QR-kode vil finne svaret på ulike forskningsspørsmål ved HiØ. Kort med QR-koden blir å finne rundtomkring på HiØ samt ulike steder i byene i Østfold.

Det vil også bli publisert en podkastepisode om trening og energi med forsker Therese Fostervold Mathisen i podkastserien ForskningsPrek.

Tidligere

Tid og sted: , Litteraturhuset i Fredrikstad

Abels tårn på NRK P2 er er kilde til nyttig og unyttig kunnskap du kan briljere med i selskapslivet: Hver uke samles tre forskere for å svare på geniale spørsmål fra våre lyttere. Nå kommer de til liveopptak – på Litteraturhuset Fredrikstad. Og vår professor Anna-Lena Kjøniksen er med. 

Tid og sted: , Litteratruhuset i Fredrikstad

I anledning Khrono sitt 10 års jubileum og de nasjonale Forskningsdagene arrangerer Khrono og HiØ felles debatt på Litteraturhuset i Fredrikstad om rollen som veileder for stipendiater og ansvaret for forskningsetikk. 

Tid og sted: , Litteraturhuset i Fredrikstad Thygesen, 2. etg.

Hvordan kan du som veileder bidra til god forskningsetisk kultur og praksis? Og hva tenker du som blir veiledet om dette tema?

Tid og sted: , Campus Fredrikstad

Aktive eldre lever lengre så hvorfor ikke teste energiomsetningen din under moderat fysisk arbeid?
Arrangementet er nå fullbooket og har venteliste. 

Tid og sted: , SiØ Kaffebar, Campus Fredrikstad. 1. etasje H-bygget

Camilla Brox er ambassadør for bærekraftig vekst både i næringslivet og privat. Hun kommer til høgskolen for å samtale med vår førsteamanuensis Susana Garcia om karbonfangst, utnyttelse og lagring. Hvorfor det er viktig og hvilken kompetanse som trengs om dette for vår lokale industri.

Tid og sted: , Besøkssenteret Ytre Hvaler nasjonalpark på Skjærhalden

FN har utpekt 2021-2030 til verdens tiår for restaurering av økosystemer. Dette angår alle, og også Oslofjorden er i trøbbel. Det er ikke lenger nok å bevare natur, vi må også restaurere for å bekjempe klimaendringer og stoppe tapet av biologisk mangfold. Gjennom to dager skal elever fra Frederik II, Greåker og Akademiet vgs utforske problemet med egne øyne og hender, forstå mer av hvorfor naturrestaurering er viktig, og ikke minst, sammen utvikle nye konsepter og ideer til morgendagens løsninger. 

Tid:

Kunne du tenke deg å få besøk av en av våre forskere for å lære mer om et spennende tema? 

Tid:

I anledning Den europeiske språkdagen den 26. september feirer vi språk og alt som er knyttet til det med en egen festival 19.-25. september i Halden og Fredrikstad.