Det digitale samfunn

Det digitale samfunn

Artikler fra Høgskolen i Østfold om forskning innen det digital samfunn. 

 • Bilde viser person som sitter foran en mac og logger in på Facebook. Barnevernet "ser" deg på sosiale medier

  Ny forskning viser at ansatte i barnevernet bruker Facebook i jobbsammenheng. Med private eller falske profiler søker de opp klienter og klientinformasjon på nettet.

 • lin Søken etter lykke i sosiale medier er meningsløs mener sosiale medier-forsker

  PODCAST. Trodde du at lykken er alle solskinns-postene i sosiale medier? Det du ser er i beste fall et øyeblikksbilde av «flyt-følelse».

 • Illustrasjonsbilde bestående av en hjerne, og karakterene Saga Norèn og Alan Turing Autisme på filmlerretet

  Professor Anders Nordahl-Hansen overvar førpremieren på storfilmen "De Uskyldige". Dette er hans tanker rundt den autistiske karakteren.

 • Bildet viser forsker Marie Støren Jareid i høgskolens lydstudio. Sosiale medier under lupen: Forsker på politisk påvirkning

  PODCAST. Forsker Marie Støren Jareid scroller intenst i sosiale medier for å identifisere strategiske narrativ og desinformasjon som brukerne utsettes for. På sikt håper hun forskningsprosjektet skal gjøre oss bedre rustet til å skille mellom personlige meninger, politiske budskap og reell informasjon.

 • Bildet viser forsker Camilla Gjellebæk i høgskolens studio der episoden ble spilt inn. Velferdsteknologiske løsninger er ingen "quick fix"

  PODCAST. - Det har nok vært en kanskje for stor tro på at teknologien i seg selv skal løse en del av de utfordringene som helse- og omsorgssektoren står overfor, sier stipendiat Camilla Gjellebæk. Sånn er det nemlig ikke.

 • ingjerd-skafle Hvordan former sosiale medier vår oppfatning av autisme?

  PODCAST. Ingjerd Skafle sin interesse for autisme startet gjennom jobben som lektor i videregående skole. Der har hun over flere år jobbet med elever med autismediagnose. Hun ville lære seg mer om diagnosen og har siden fordypet seg i dette både gjennom en mastergrad og nå gjennom en doktorgrad. Målet hennes er å bidra til å avdekke feilinformasjon og stereotypiske holdninger som florerer om diagnosen, spesielt innenfor sosiale medier.