Karrieredagen nådde nye høyder

Den 23.oktober var det endelig klart for karrierdag ved Avdeling for helse og velferd og det ble satt rekord i antall besøkende!

Bildet til denne saken er tatt på karrieredagen i 2017.

Kantina var gjort om til en travel markedsplass for potensielle arbeidsgivere og studenter under årets karrieredag. (Foto:Ann-Kristin Johansen)

Tirsdag 23.oktober var det duket for karrieredag ved Avdeling for helse og velferd ved Høgskolen i Østfold. Dette er dagen da potensielle arbeidsgivere og aktive studenter får muligheten til å treffes.

Karrieredagen er først og fremst rettet mot studenter i 1.-3.klasse som er tilknyttet studieprogrammene sykepleie, arbeids- og velferdsfag, barnevern, sosialt arbeid og vernepleie. 

Populært tilbud

Karrieredagen ved Avdeling for helse og velferd har vokst kraftig de siste årene og har blitt et populært tilbud for både studenter og utstillere. Også i år har pågangen fra potensielle arbeidsgivere vært stor. Rekordmange utstillere sto på stand i det travle kantineområdet.

Både Sykehuset Østfold og en lang rekke kommuner deltok. I tillegg kom aktører som Fontenehuset, Heimta, uwork, dedicare og Uniped samt Sykepleierforbundet og Fagforbundet i Østfold.

Årets utstillere sto på stand i kantineområdet i høgskolens lokaler på Kråkerøy fra klokken 10.00 til cirka klokken 13.00.

Trenes i søknads- og CV-skriving

Dagen etter selve karrieredagen, den 24. oktober arrangeres et eget kurs i hvordan du kan skrive en god CV og søknad som formidler din kompetanse. Dette kurset arrangeres 24. oktober fra klokken 13.15-15.00 i studieverkstedet på studiested Fredrikstad.

Om kurset heter det at:
"Kurset passer for deg som skal søke sommer-, deltids- og fulltidsjobb.
I løpet av dette intensive kurset lærer du prinsippene bak en god CV og søknad, og hvordan du kan formidle din kompetanse til en potensiell arbeidsgiver."

Påmelding skjer via Studieverkstedet HiØ Fredrikstad sin Facebookside. Det er begrenset antall plasser på dette kurset - førstemann til mølla. Kontaktperson er studiekonsulent Solveig Berge som kan treffes på mail: s.berge@hiof.no

Egen jobbportal for HiØ-studenter

Dersom du er student og på jobbjakt så kan det være nyttig å registrere seg på  karriere.hiof.no
Egen nyhetssak om denne tjenesten finner du her.

 

Info om utstillerne

Dette sa noen av utstillerne om seg selv og hvem de var på utkikk etter på karrieredagen:

Fontenehuset:
Et lavterskeltilbud som er åpent for alle som har eller har hatt psykiske helseplager. Målet er å hjelpe mennesker tilbake til et sosialt liv, ordinært arbeid eller studier.
Medlemmer og medarbeidere jobber sammen om driften.
Fontenehuset har fokus på det du mestrer og det du kan få til.

Heimta:
Har over 1000 ansatte, landsdekkende og med hovedkontor på Kolbotn.
Heldøgns omsorgstjenester, barnevernstjenester, BPA
Miljøterapi, bolig, jobbe og leve sammen med bruker
Kurs i Lavaffektiv tilnærming, førstehjelp etc.
Miljøterapeut (bachelor)
Ønsker å rekruttere miljøarbeidere, tilkallingsvikarer, nattevakter.

Sykehuset Østfold:
Har per i dag ca 5000 ansatte. Vi er på utkikk etter å rekruttere sykepleier studenter 2 og 3 år. 3 års studenter har vi nå stilling ute som tilbyr de 100% fast stilling ved endt utdannelse. Vi har også faste studentstillinger for 2 år sykepleier studenter.  

Rygge kommune:
Vi representerer sykehjem, omsorgsboliger og hjemmebaserte tjenester.
Vi er på utkikk etter sykepleier/vernepleier studenter for å jobbe i faste helgstillinger eller som tilkallingsvika. Ønsker gjerne å rekruttere sykepleiere til oss etter endt utdannelse.

Fagforbundet:
Landets største arbeidstakerorganisasjon med omlag 365 000 medlemmer og er en del av LO. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår, og et anstendig arbeidsliv. Vi jobber også med saker som berører medlemmenes yrkes funksjon. Et av våre mål er å videreformidle viktigheten av å  være organisert, spesielt da til de unge (elever, lærlinger og studenter) i dagens samfunn.  

Emneord: karrieredag Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 23. okt. 2018 11:55 - Sist endret 23. okt. 2018 15:44