Matthew Lynch er kåret til Årets entreprenørskapslærer

I samarbeid med Virke kårer Ungt Entreprenørskap «Årets Entreprenørskapslærer 2021». Prisen går til den læreren som utmerker seg mest med entreprenørskap i skolen. Årets vinner er Matthew Lynch som er foreleser i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold.

Matthew Lynch som er foreleser i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold. Foto: HiØ.

Det er 14. år på rad at Hovedorganisasjonen Virke og Ungt Entreprenørskap deler ut pris for «Årets Entreprenørskapslærer». Prisen går til lærere /forelesere som tilrettelegger for at elever og studenter kan videreutvikle sin nysgjerrighet, evne til å ta initiativ og beslutninger og til å samarbeide med andre for å skape nye løsninger.

Juryens begrunnelse 

Årets jury valgte å legge vekt på Norges behov for å skape nye arbeidsplasser og vinneren av Årets Entreprenørskapslærer 2021 bidrar til akkurat dette gjennom hans brennende engasjement for entreprenørskapsfaget.

Vinneren har gått fra å være entreprenørskapsstudent til å undervise i faget og han motiverer studenter til verdiskaping og innovasjon både sosialt og økonomisk. Han er opptatt av kreative prosesser og erfaringslæring gjennom hele studiene og oppfordrer studenter til å gå ut og teste ideene sine.

Denne kandidaten viser på en glimrende måte hvordan utdanning kan få mer arbeidslivsrelevans. Hans tunge akademiske bakgrunn og praktisk tilnærming til læring gjør at avstanden mellom utdanning og arbeidsliv blir kortere – og at studenter får kunnskap og erfaring til å klare seg som innovatører og gründere. Det er akkurat dette Norge trenger! 

Les hele saken om Årets entreprenørskapslærer på Ungt Entreprenørskap sine nettsider


Matthew Lynch

Førsteamanuensis
Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi

Se faglig profil

Publisert 21. des. 2021 19:06 - Sist endret 21. des. 2021 19:09