Gikk rett fra ingeniørstudier til drømmejobb

Allerede før Holiya Dadfar var ferdig med byggingeniørstudiene hadde hun sikret seg en spennende jobb hos Sweco Norge AS.

Tidligere byggingeinørstudent Holiya Dadfar gikk rett ut i jobb som rådgivende VA-ingeniør.

Hvorfor valgte du å studere ingeniørfag – bygg?

Jeg hadde egentlig ingen planer om å studere ingeniørfag. Jeg trodde det var alt for krevende og vanskelig for meg. Jeg visste at matematikk var favorittfaget mitt og startet derfor først med økonomifag i Halden, men fant fort ut at jeg syntes det var kjedelig. Jeg ønsket å studere noe som var litt annerledes og som samtidig bestod av matematikk. Jeg bestemte meg derfor for å velge ingeniørfag med spesialisering i bygg. Klassen bestod av omtrentlig 30 elever og kun fem jenter, inkludert meg selv.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Nåværende jobb fikk jeg gjennom karrieredagen på Avdeling for ingeniørfag.
Les hele saken Deltok på karrieredagen og fikk drømmejobben.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror det var en kombinasjon av tilfeldigheter og engasjement. Jeg var frempå og meldte meg som frivillig studievert på karrieredagen i 2016. Dette gjorde at jeg kom lettere i kontakt med Sweco, da de var en av bedriftene jeg hadde ansvar for. Jeg hadde gjort klar CV-en på forhånd og kunne raskt sende den over etter karrieredagen.

 

"Gjennom tre år på Høgskolen i Østfold har jeg fått en generell forståelse for byggfagene og prosesser i byggebransjen."
Holiya Dadfar, tidligere byggingeniørstudent

 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine arbeidsoppgaver er meget varierende innenfor faget mitt, som er vann- og miljøteknikk. I hovedsak handler det om å skifte ut vann- og avløpsledninger for et gitt område. Dette gjelder alt av dimensjonering av det nye anlegget, prosjektering og oppfølgning under anleggsperioden. Jeg arbeider for det meste kun med prosjekter for ulike kommuner på Østlandet.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Deler av utdannelsen benyttes direkte i form av beregningsmetoder og prosjekteringsverktøy. Gjennom tre år på Høgskolen i Østfold har jeg fått en generell forståelse for byggfagene og prosesser i byggebransjen. Det er først når du kommer ut i arbeid at du lærer mest og blir fagekspert. Det som er viktig å huske er at gjennom utdannelsen tilegner du deg gode studieteknikker som kommer godt med i arbeidslivet.  

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Dersom du ønsker å bli attraktiv på arbeidsmarkedet lønner det seg uten tvil å ha relevant arbeidserfaring, gjerne gjennom en sommerjobb eller lignende. Jeg arbeidet hos AF Gruppen en dag i uken, ubetalt og helt frivillig. Dette gjorde jeg for å få erfaringen på CV-en, samt en forståelse for hvordan det var hos et entreprenørfirma. Jeg er sikker på at det var med på å gjøre meg til en mer attraktiv søker enn en uten relevant arbeidserfaring.

Et annet tips er å opprette en profil på LinkedIn – benytt et profesjonelt bilde av deg selv, ikke selfie! Der ble jeg kontaktet av noen hodejegere mens jeg studerte blant annet.


Navn: Holiya Dadfar
Studieprogram: Bachelorstudium i ingeniørfag – bygg
Uteksaminert: Våren 2016
Stillingstittel: Rådgivende VA-ingeniør
Arbeidsgiver: Sweco Norge AS

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 25. mars 2019 14:57 - Sist endret 26. juli 2021 11:10