Prosjektingeniør

Kristine Græsdal Jenssen jobber som prosjektingeniør i Leif Grimsrud AS.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere bygg?

Fordi jeg ønsket å bli byggingeniør, og konstruere bygg. Jeg studerte forberedende til arkitekt på VGS, og ønsket opprinnelig å bli arkitekt. Etter en samtale med en arkitekt, fant jeg ut at jobbutsiktene var dårlige for arkitekter. Derfor valgte jeg ingeniørfag, da dette var sikrere med tanke på jobbutsikter. Undervegs i utdanningen fant jeg ut at jeg likte anleggsfagene mye bedre enn byggfagene.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Gjennom en nettverksforbindelse opprettet på HiØ. Faren til en tidligere studievenninne jobber i firmaet, og hadde formidlet gjennom min studievenninne at det var behov for nye ansatte i bedriften. Jeg kontaktet firmaet flere ganger per e-post, telefon og oppmøte, og sendte inn CV-en min. Til slutt ble jeg innkalt til intervju, og fikk så jobben.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Den største faktoren var nok at de ønsket kvinnelige ansatte. Vi var tre jenter fra samme studie og kull som ble ansatt samtidig. Bortsett fra dette tror jeg de så at jeg ville passe inn blant de andre ansatte, og i stillingen, basert på både studier, erfaringer og personlighet. Jeg har ingen spesielle enkelte erfaringer, bortsett fra studiene, som veide tungt.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg har fått prøve mange forskjellige arbeidsoppgaver for å se hva jeg trives med å gjøre. Jeg startet med kvalitetssikring (sjekklister, innmålinger, tegninger, FDV-dokumentasjon, o.l.). Deretter fikk jeg prøve meg som stikningsingeniør (innmåling, stikking, bearbeiding av innmålinger, o.l.). Så fikk jeg prøve meg som anleggsleder (prosjektøkonomi, bemanning, logistikk, innkjøp, prosjektledelse, planlegging, kvalitetssikring, personalansvar, o.l.). I dag sitter jeg med bearbeiding av innmålingsdata, produksjon av tegninger, og byggesøknader. Jeg trivdes veldig godt ute på anlegg, som leder, men per i dag utfører jeg teoretiske oppgaver bedre, og har sammen med arbeidsgiver bestemt meg for å forfølge en stilling innen prosjektering. Om noen år, med litt mer kjøtt på beinet, så kan jeg kanskje ta på meg lederoppgaver.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker alle anleggsfagene jeg hadde, samt lærdommen om plan- og bygningsloven.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Jeg tror det aller viktigste er nettverk, og at man søker seg til bedrifter hvor man passer inn i arbeidsmiljøet. Det spiller ingen rolle om du trives med arbeidsoppgavene, dersom du ikke trives blant kollegaene dine. Personlighet og hobbyer veier tungt, satt opp mot utdanning og karakterer. Skolen er kun et lite grunnlag, for å kunne starte den ordentlige læringen ute i arbeidslivet. Dette vet arbeidsgiveren, og en god leder ser etter personer med grunnleggende personlighetstrekk som passer inn i bedriften, og så bygger de videre på dette, og former den ansatte de behøver i bedriften.


Navn:
Kristine Græsdal Jenssen
Studieprogram:
Bachelorstudium i ingeniørfag - bygg
Uteksaminert :
2017
Stillingstittel:
Prosjektingeniør
Arbeidsgiver:
Leif Grimsrud AS

Publisert 17. jan. 2020 09:20 - Sist endret 14. juni 2021 20:19