Frontend-utvikler

Marius Mikelsen startet på IT-studier ved Høgskolen i Østfold gjennom TRESS-ordningen. I dag jobber han som frontend-utvikler og "altmuligmann" i Kréatif AS i Moss.

Marius Mikelsen er tidligere IT-student ved Høgskolen i Østfold.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere informatikk hos oss?

Høgskolen i Østfold var en av de få skolene som tilbydde TRESS-ordningen for oss som kun hadde generell studiekompetanse.

Jeg gikk opprinnelig de første to årene på dataingeniør, men hoppet over på informatikk da jeg ønsket større fokus på web-teknologier istedenfor robotikk og lignende.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Det var faktisk gjennom en medstudent på HiØ som jeg samarbeidet med store deler av studiet. Han hadde fått jobb og når bedriften var på jakt etter flere utviklere, så tipset han dem om meg.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Det tror jeg var en kombinasjon av at jeg elsker å lære nye teknologier og at jeg tidligere på egenhånd har gjort en del prosjekter som var relevant for arbeidet.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg er litt altmuligmann. I hovedsak ble jeg ansatt som frontend-utvikler, men endte opp med alt fra vedlikehold på backend til drift av servere og cloud-løsninger.

"Skal man bli flink innen IT må man hele tiden være på hugget og finne glede i ny lærdom, da det er svært få bransjer som utvikler seg like fort som denne."

Marius Mikelsen, tidligere IT-student ved Høgskolen i Østfold.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Det viktigste er nok at jeg på HiØ fikk en god oversikt over hva som finnes av teknologier, teknikker og ikke minst hvilke bruksområder de har.

Ofte finnes det flere måter å komme frem til samme løsning, men å vite hvilken måte som er best i situasjonen man er i kan være vanskelig om man ikke vet hva som finnes.

Slike ting er ikke like viktig når man lager små applikasjoner som ikke krever så mye prosessering, men i det sekundet man jobber med større og mer komplekse ting så kommer den kunnskapen veldig godt med.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Mitt aller største tips er å ikke tro at skolen lærer deg alt du trenger å kunne. Finn engasjement for yrket ditt og på egenhånd gå utenfor pensum og sett deg inn i forskjellige teknologier.

Skal man bli flink innen IT må man hele tiden være på hugget og finne glede i ny lærdom, da det er svært få bransjer som utvikler seg like fort som denne.


Navn: Marius Mikelsen
Studieprogram: Bachelorstudium i ingeniørfag - data, TRESS og Bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer
Stillingstittel: Frontend-utvikler
Arbeidsgiver: Kréatif AS


Aktuell lenke:

Publisert 22. mars 2021 08:41 - Sist endret 14. juni 2021 20:19