Ny Forskningsprek under Forskningsdagene: Slik kan vi forhindre flom i byene

Våtere klima, mer regnvann økt fare for oversvømmelser og kjelleres som fylles av vann. Finnes det ikke noe vi kan gjøre med problemet? I anledning forskningsdagene slipper vi en ny episode av Forskningsprek som handler om altfor mye vann og hva vi kan gjøre for å redusere faren for flom.   

Illustrasjonsbilde av et såkalt "grønt bygg" med beplantning på veggene. 

Grønne bygg kan redusere oversvømmelser i urbane strøk i fremtiden. Men hvor langt har vi egentlig kommet i å utvikle slike bygg og hvorfor "vokser" ikke grønne bygg av denne typen opp overalt? I podcasten Forskningsprek får du svaret på det. 

Tema for årets forskningsdager er "hav" og vi har invitert førsteamanuensis Geir Torgersen inn i studio for å fortelle om vann. Eller mer konkret om hans forskning knyttet til flomproblematikk i urbane strøk  - og hvordan vi kan lage bygninger som hjelper til med å holde tilbake flomvannet når ekstremregnet treffer oss.  

Bilde av Geir Torgersen som er intervjuet i podcasten
Gjest i Forskningsprek: Førsteamanuensis Geir Torgersen (Foto: HiØ)

Episoden blir tilgjengelig fra 21.september da Forskningsdagene 2022 starter opp. 

ForskningsPrek er en podcast-serie fra Høgskolen i Østfold. Gjennom uformelle samtaler med forskere ønsker vi å vise hvordan ny forskning påvirker våre liv, gir oss etterlengtet kunnskap og bidrar til å utvikle samfunnet vårt til det bedre. 
Lyst til å høre på de andre episodene av Forskningsprek? Du finner de her

Publisert 5. sep. 2022 12:52 - Sist endret 7. sep. 2022 10:13