Finansrådgiver

Mats Gjermundsen jobber som finansrådgiver i SpareBank 1 Østlandet. Han studerte Bachelor i økonomi og administrasjon og ble uteksaminert fra Høgskolen i Østfold våren 2017.

Hvorfor valgte du å studere Økonomi og administrasjon?

Jeg valgte økonomi og administrasjon grunnet min interesse for faget, men også på bakgrunn at jeg var usikker på nøyaktig hvilken retning jeg ville gå innenfor økonomi. Etter å ha vært igjennom en del fag, fant man raskt ut hva man ønsket å jobbe videre med og hva man følte man ikke passet til.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg hadde ingen verv, ingen tidligere arbeidserfaring og hadde heller ikke jobbet frivillig. Veien min inn i bransjen var gjennom bacheloroppgaven jeg skrev, som omhandlet risiko for banker som spesialiserer seg på refinansiering. Jeg la mye tid inn i et tema som interesserte meg, som jeg også tenkte kunne gi avkastning på sikt i form av jobbintervju.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg jobber i dag som finansrådgiver i SpareBank1 Østlandet. Arbeidsoppgavene mine er å utvikle eksisterende kundeportefølje for å ta ut forretningsmessige potensialer, samt være proaktiv med selvbetjeningsverktøyer og tilføre kunden merverdi. Det handler i bunn og grunn å få vekst i min egen portefølje, både på boliglån, billån, forsikringer og sparing (fond etc.). Jeg er også ansvarlig for kredittrisiko og vekt i egen kundeportefølje, hvor man må foreta grundige vurderinger av hvilke kunder man faktisk ønsker.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker økonomi og kredittkunnskapen jeg utviklet under studiene i dagens jobb, men også det å jobbe i team og mot felles mål.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Bruk tid på å lage en god og presentabel CV og søknad. For min del har det alltid hjulpet og skrevet spesifikke søknader til spesifikke jobber, istedenfor å klippe og lime og sende samme søknad til flere bedrifter. Ta deg tid og gjør en grundig jobb før jobbintervju med å lese seg opp på arbeidsgiver og være godt forberedt. Man blir ofte dømt etter førsteinntrykk.

-Vil også anbefale å velge studieretning etter hva du selv er interessert i, og ikke hva dine venner velger. Det vil gjøre studiehverdagen din mer givende, og arbeidskrav og bachelor gøy og spennende å jobbe med.

 

Publisert 28. okt. 2020 11:01 - Sist endret 14. juni 2021 20:14