Kunderådgiver/Finansrådgiver

Fredrik Flingtorp jobber som kunderådgiver/finansrådgiver i SpareBank 1 Østfold Akershus. Han studerte Bachelor i økonomi og adminstrasjon på Høgskolen i Østfold og ble uteksaminert våren 2019.

Hvorfor valgte du å studere økonomi og administrasjon?

Jeg ønsket å vite mer om hva som lå bak driften til diverse bedrifter samt hva som gjør at vi betaler de prisene vi gjør i hverdagen! Alt fra brød, en flakse vann, til telefoner og biler. Samt få et sterkere grunnlag for å kunne jobbe innenfor økonomiske yrker i fremtiden.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

De viktigste faktorene var det at jeg kom i kontakt med bedriften på karrieredagen der jeg stilte som vert, jeg snakket en god del med HR og selv om opptaket av vikarer hadde utgått fikk jeg sneket inn et intervju. Det endte i en sommervikarstilling som utviklet seg mer eller mindre 40% stilling ved siden av sisteåret i studier.

3 måneder før jeg var ferdig med utdanningen fikk jeg et tilbud om fast ansettelse og det var gledelig! I og med at dette er innen finans så mener jeg at ja, økonomisk bakgrunn og sans var nok en viktig faktor samt det å være aktiv og villig til å prøve seg på nye områder da jeg ikke hadde noe erfaring innen dette fra før.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine hovedarbeidsoppgaver er rådgivning innen privatøkonomi, plasseringsrådgivning og kreditt/finans. Veilede privatpersoner som er usikre på deres valg og muligheter for å oppnå deres mål frem i tid.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

I og med at jeg jobber i et fullstendig finanshus (alt fra privatmarked, bedriftsmarked, eiendomsmegling, investeringsrådgivning, oppgjør, konsernledelse m.m) så brukes utdanningen innenfor diverse prosjekter der min profilering prosjektledelse og bedriftsrådgivning kommer veldig godt med!

Ellers er det generell metode og statistikk som brukes primært. En del skatterett er godt å ha med seg da Norge er glad i skatter :)

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Mitt beste tips/råd er det å være på hele tiden, vise initiativ, ikke være redd for å prøve ut noe nytt! Verden er i stadig endring og endringsvillighet blir mer og mer relevant etter mine observasjoner.

 

Publisert 28. okt. 2020 11:11 - Sist endret 14. juni 2021 20:14