Deltok på karrieredagen og fikk drømmejobben. Denne uken kan det være din tur!

Som avgangsstudent ved Avdeling for ingeniørfag valgte Holiya Dadfar å prioritere karrieredagen. Det resulterte i fast jobb.

ANBEFALER KARRIEREDAGEN: Tidligere byggstudent Holiya Dadfar fikk jobb etter karrieredagen. Hun anbe

ANBEFALER KARRIEREDAGEN: Tidligere byggstudent Holiya Dadfar fikk jobb etter karrieredagen. Hun anbefaler andre å prioritere dagen.  FOTO: Sweco Norge AS

24-åringen fullførte et bachelorstudium i ingeniørfag med spesialisering i byggfag våren 2016.  Som avgangsstudent var hun spent på mulighetene i yrkeslivet. Da det var klart for karrieredag i regi av Avdeling for ingeniørfag bestemte hun seg for å oppsøke potensielle arbeidsgivere på stand.

- Karrieredagen var en meget nyttig dag for meg som student, men jeg måtte selv ta initiativ og være frempå, understreker Holiya.

Hun valgte også å engasjere seg i jobben som studentvert og fikk ansvar for et knippe utstillere, deriblant Sweco. På deres stand kom hun i kontakt med regionlederen for Sweco Sarpsborg som fortalte at de muligens ønsket å ansatte en person innenfor faget vann- og miljøteknikk. Holiya ble oppfordret til å sende inn CV og søknad. Dette gjorde hun og kort tid senere ble hun innkalt til intervju. Det resulterte i et jobbtilbud og Holiya har nå jobbet hos Sweco i nesten et halvt år og stortrives.

- Møtet med arbeidslivet har vært veldig bra! Det er utrolig gøy å kunne bruke utdannelsen og få satt sammen de mange løse trådene, sier den tidligere byggstudenten.

Ny karrieredag 31.januar

Før karrieredagen var ikke Holiya fast bestemt på hvilket arbeidsfelt hun skulle satse videre på.

- Jeg var veldig bekymret for å ikke få jobb etter endt studie, og karrieredagen var absolutt med på å påvirke mitt valg om å satse på vann- og miljøteknikk, forteller hun.        

 Den 31. januar er det duket for en ny karrieredag ved Avdeling for ingeniørfag og rekordmange utstillere er påmeldt. Denne gangen skal Smia romme totalt 40 stands! I tillegg til å stå på stand vil en rekke bedrifter holde egne presentasjoner.
Se all informasjon om dagen og presentasjonsprogrammet.

Dersom du ønsker å forberede deg godt til jobbsøkerprosessen så benytt deg også av tilbudet om gratis CV-fotografering på karreiredagen!

 I forkant av karrieredagen var Holiya usikker på hva dagen handlet om.
- Karrieredagen var noe alle forelesere pratet en del om, men noe som virket litt vagt for meg som student. Var dette en dag jeg skulle gå rundt å markedsføre meg selv eller var det kun en dag hvor de ulike bedriftene skulle presentere seg for studentene? Jeg klarte ikke å se for meg hvordan jeg eventuelt kunne få meg en jobb gjennom en slik dag, forteller hun.

Etter å ha deltatt på karrieredagen anbefaler hun alle studenter, uavhengig av hvor man er i studieløpet, å prioritere dagen.
- Det første året tenkte jeg at det fortsatt var lenge til jeg var ferdigutdannet og at det derfor ikke var aktuelt for meg. Men det som er viktig å nevne er at noen av bedriftene er på utkikk etter sommervikarer som passer ypperlig for første- og andreårsstudenter, understreker Holiya.

Forbered deg til dagen!

Hvordan vil du anbefale andre studenter å forberede seg til karrieredagen?
- Forbered deg ved å lese litt om de ulike bedriftene som skal stille på stand og velg deg ut de som er mest aktuelle for deg og din bransje. Dersom du er på utkikk etter jobb så lønner det seg å ha gjort klar en CV slik at den kan sendes raskt etter karrieredagen dersom noen av bedriftene ønsker å få den tilsendt. Er du ekstra ivrig så print den ut og ha den med deg på selve karrieredagen!

Hvordan prioriterte du besøk ved de ulike standene?
Det er nok av tid til å snakke med alle bedriftene, men jeg valgte kun de jeg anså som potensielle arbeidsgivere. Det blir mange mennesker på et sted og derfor kan det lønne seg å gjøre seg opp noen tanker på forhånd om hvilke selskaper som er spesielt interessante for deg.

Hvordan opplevde du at du ble møtt på stand?
De som sto der var veldig imøtekommende og svarte på alle de rare spørsmålene jeg kunne ha. For meg var det spesielt interessant å få en forståelse av forskjellen på å jobbe for entreprenør, kommunen eller som konsulent. På karrieredagen er alle de ulike bransjene representert og dermed ga det meg en god mulighet til å få et lite innblikk i deres hverdag og arbeidsoppgaver.

Besøk utstillernes presentasjoner i klasserom

Hvorfor bør studenter oppsøke karrieredagen? 
- Det er den eneste dagen i året hvor alle de ulike selskapene samles på din skole. Denne dagen gir deg en gylden mulighet til å utforske de ulike selskapene og ta en prat med de som er ute i arbeidslivet, sier Holiya og legger til:

- Mitt tips er derfor at man ikke skal vær redd for å ta initiativ, prat med de som står der og vær nysgjerrig. Dette er en gylden mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk og er du heldig så ber de om å få tilsendt søknad og CV din.

Holiya beskriver læringskurven i arbeidslivet som ekstremt bratt og har følgende beskjed til de som snart følger etter:
Gled dere til å komme ut i jobb, det er verdt alle de lange dagene på skolen og tunge eksamensperiode!

 

 

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 29. jan. 2019 09:07 - Sist endret 8. apr. 2019 13:09