Sikret seg årets EXPO-priser

Studenter fra tre ulike studieprogrammer ved Avdeling for ingeniørfag stakk av med årets EXPO-priser.

Eirin Jargvoll Hansen (t.h.) og Henriette Helene King vant en av de gjeve EXPO-prisene for prosjektet "Innovasjon, digitalisering og robotisering i Fredrikstad kommune".

Foto: Ann-Kristin Johansen (HiØ)

Hvert år stiller avgangsstudentene på ingeniøravdelingene ut sine bachelorprosjekter på den åpne EXPO-utstillingen. EXPO 2019 ble arrangert 17. og 18.juni. Nærmere 60 studentprosjekter ble vist frem under årets utstillingen som ble arrangert for 27. gang!
Se oversikt over alle årest prosjekter.

En ekstern jury besøkte EXPO-ustillingen og vurderte samtlige prosjekter. Da ingeniørstudentenes høytidelige avslutningsseremoni ble arrangert på Scandic City i Fredrikstad tirsdag kveld ble årets vinnere annonsert.

Til topps med digitaliseringsprosjekt i kommunen

Studentene Eirin Jargvoll Hansen og Henriette Helene King ble utropt som vinnere av prisen for mest innovative/nyskapende prosjekt eller produkt. De to vant med bacheloroppgaven "Innovasjon, digitalisering og robotisering i Fredrikstad kommune", et prosjekt utført på oppdrag fra kommunen.

I juryens begrunnelse het det at: - Innovasjon kobles ofte til produkter, men tjenester må også moderniseres og det offentlige må ta i bruk slike tilnæringsmetdoer for å sikre at de klarer å levere i sine tjenester i fremtiden. 

VANT FOR BESTE STAND: Morgan Pettersen og Julie Solheim mottok prisen på vegne av hele bachelorgruppa under årets avslutningsseremoni.

Juryens oppdrag var også å kåre en vinner av prisen for beste stand, presentasjonsmateriell og kommunikasjon/mottakelse. Denne prisen gikk til byggingeniørstudentene Julie Solheim, Iselin Svendsen, Morgan Pettersen og Flemming A. Rummelhoff. Bachelorgruppen har gjennomført prosjektet "Overvannshåndtering langs FV109 i Fredrikstad kommune". Oppdragsgiver her var kommunen og Sweco. Gruppa fikk gode skussmål av juryen.

- Juryen har vektlagt at man kan se hva oppgaven omfatter uten å ha kontakt med studentene. Videre har vi sett positivt på at studentene har vært oppsøkende og har vist entusiasme for arbeidet de har utført. Vinneren har snakket med alle tre jurymedlemmene hver for seg og levert på høyt nivå til alle og har klart å formidle oppgaven til ikke-faglærte, het det i begrunnelsen.

 

LYKKELIG VINNER: Kjemistudent Patrick-Andre Korneliussen kunne smile bredt da han hentet hjem EXPO-prisen for beste prosjekt med tanke på verdiskapning og mulige nye plasser.

Vant med verdiskapende kjemiprosjekt

- Jeg har ikke ord, sa en overlykkelig Patrick-Andre Korneliussen da han stakk av med prisen for beste prosjekt med tanke på verdiskapning og mulige nye arbeidsplasser. Kjemistudenten vant med prosjektet "Optimalisering av fett- og lipidmetoder for makroalger" utført på oppdrag fra Havforskningsinstituttet.

- Klimaendringene er vårt tids største utfordring samtidig som digitalisering 4.0 og kunstig intelligens vil forandre arbeidslivet de neste årene. Behov for ny kunnskap som kan bidra til at vi griper mulighetene blir viktig for sikring av velferden, mente juryen.

Juryen syntes Korneliussen hadde valgt et stort tema, men samtidig funnet en oppgave som kan raskt løse opp endringer i kjøpsvaner.

- Ved å fokusere på Norge som råvarenasjon og dokumentere næringsstoffene i potensiell mat fra havet, kan dette relativt raskt gi en ny næring i Norge, het det i juryens befrunnelse.

Alle vinnerne fikk tildelt EXPO-diplom, premiepenger og EXPO-statuetten som er designet av designstudenten Mailis Sara Marth Najdorf.

Les mer om både vinnerne og de øvrige EXPO-prosjektene.

Året EXPO-sponsorer var Værste, Fredrikstad Næringsforening, Multiconsult, Borregaard, Fredrikstad kommune og NITO.
 

Har du lyst til å studerere ved Avdeling for ingeniørfag? Se alle våre studier her.

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 19. juni 2019 14:06 - Sist endret 19. juni 2019 14:06